GTA 6 laat volgens uiterst betrouwbare bron nog lang op zich wachten

Games Jelle van Es 5 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

GTA 6 is zonder twijfel de grootste game waar we helemaal niks van weten. Dat neemt niet weg dat er regelmatig geruchten over de game naar boven komen. Zoals deze reeks aan geruchten die we hebben besproken.

Veel van de geruchten van GTA 6 kun je links laten liggen, aangezien het eigenlijk nergens op gebaseerd is. Deze keer is er echter wel een gerucht die een kern van waarheid bevat, omdat het ze komen van meerdere betrouwbare bronnen. En die brengen geen goed nieuws.

GTA 6 laat nog een tijd op zich wachten

Deze keer gaat het over de releasedatum van GTA 6. Waar we in eerste instantie dachten dat de game in 2023 uitkwam, daar lijkt het er nu op dat het verplaatst wordt naar 2024 of 2025. De bron van dit geheel is Tom Henderson, die wel vaker wat geruchten plaatst. Maar het interessante aan deze nieuwe bewering, is dat het vanuit andere kanten bevestigd wordt. Ook Jason Schreier, die bekend staat als een betrouwbare gamejournalist, stelt dat hij dit bericht ook heeft vernomen.

Wat dat betreft lijkt het er dus op dat we nog een tijd moeten wachten op GTA 6. Daarnaast laat Henderson ook andere dingen weten over wat hij heeft gehoord. Zo zou de game zich afspelen in de moderne tijd. De reden daarvoor zou te maken hebben met de online wereld. Een moderne setting geeft je meer mogelijkheden qua wagens, helikopters, vliegtuigen en boten. En op die manier kan de ontwikkelaar weer meer verdienen. De setting zou Vice City zijn, maar dan wel iets anders dan dat je gewend bent. Bovendien kan de map worden uitgebreid met nieuwe locaties en zouden nieuwe seizoen voor veranderingen kunnen zorgen. Denk wat dat betreft aan Fortnite.

Meerdere personages

Net als bij het vijfde deel zou het verhaal in GTA 6 verteld worden door de ogen van meerdere personages. Deze keer zou één van die personages in elk geval een vrouw zijn. Deze zou de slimme van de bende zijn en goed zijn in hacken en technologische dingen. Dat klinkt wat ons betreft erg goed, dus we zijn benieuwd wat het nu daadwerkelijk gaat worden.

GTA 6 zou slimmere AI krijgen volgens opgedoken patent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen