Epic Games neemt de ontwikkelaar van Fall Guys over

Games Jelle van Es 3 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Fall Guys was één van de grootste successen van vorig jaar en kende op zijn hoogtepunt miljoenen gamers. Als gevolg daarvan hadden servers het zwaar. En na al die maanden wordt de game nog altijd veel gespeeld. Daarom is het niet heel gek dat Epic Games de ontwikkelaar overneemt.

Epic Games ken je dan weer van games als Fortnite en de Epic Games Store. De uitgever heeft bizar veel geld en kon zodoende redelijk makkelijk de ontwikkelaar van Fall Guys overnemen. Hoeveel er is betaald voor de ontwikkelaar, dat is niet bekend gemaakt.

Epic Games neemt Fall Guys-ontwikkelaar over

De over name van Mediatonic, het bedrijf achter Fall Guys, werd op het blog van Epic Games bekendgemaakt. Zoals gezegd zijn er daarbij geen bedragen genoemd. Het zal vast niet de prijs zijn die Microsoft heeft betaald voor Bethesda, maar ik mag hopen dat de ontwikkelaars er wel een paar miljoen voor hebben gekregen. Kunnen ze die mooi in hun zak steken en genieten van het behaalde succes.

Epic Games X Fall Guys
Epic Games X Fall Guys (Afbeelding: Mediatonic)

Met de overname komt er overigens geen einde aan Fall Guys. Sterker nog, door onderdeel te zijn van een groot bedrijf zijn er meer mogelijkheden om de game te verbeteren. Zo is het team van de ontwikkelaar sinds de lancering gegroeid van 35 man naar 150 man en dan moet je toch op een andere manier opereren. Daarnaast kan het bedrijf nu gebruik maken van andere mogelijkheden die Epic Games kent. Denk daarbij aan zoiets als cross-play of het bewaren van je voortgang en overzetten naar andere platformen.

Free-to-play?

De grote vraag is nu of Fall Guys straks een free-to-play-game is. Fortnite is een perfect voorbeeld van dat systeem en ook Rocket League, nadat het overgenomen was door de uitgever, werd een gratis game. De ontwikkelaar heeft daar nu nog geen concrete plannen voor, maar sluit het ook niet uit. Wat wel duidelijk is, is dat de game deze zomer zowel op de Nintendo Switch als de Xbox komt.

De topgame Fall Guys komt ook naar de Nintendo Switch en Xbox

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen