EPOS H3PRO Hybrid: headset biedt het beste van beide werelden

Games Jelle van Es 16 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

De mensen van EPOS geven per jaar een aantal nieuwe producten uit. Meestal zijn het goede en hoogwaardige producten, die ideaal zijn voor gamers die meer uit hun ervaring willen halen. Met de EPOS H3PRO Hybrid en hebben ze duidelijk hun nieuwe vlaggenschip uitgebracht en is het een headset die eigenlijk van alle markten thuis is.

Het is een model dat je kunt gebruiken voor gamen, maar ook zeer geschikt om onderweg mee te nemen. En dan is het ook echt een goed alternatief voor een high-end headset van Sony en Bose. Op die manier sla je dus eigenlijk twee vliegen in één klap. Ik ben er een tijd mee aan de slag gegaan en dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

EPOS H3PRO Hybrid Review

Voor gaming en voor onderweg

De EPOS H3PRO Hybrid is in zijn basis een gamingheadset. Zo wordt hij in de markt gezet. Maar de makers hebben ook begrepen dat het een flinke investering is. En daarom is het fijn dat je hem ook voor andere dingen kan gebruiken. Je haalt heel makkelijk de microfoon van de headset af en plaatst dan een afdekplaatje erop. Vervolgens maak je verbinding met je smartphone en kun je hem gebruiken als elke bedenkbare draadloze headset. Op die manier sla je dus echt twee vliegen in één klap.

EPOS H3PRO Hybrid
Lekker gamen (Afbeelding: EPOS)

Active Noise Cancellation op de EPOS H3PRO Hybrid

Vanuit zichzelf zorgt de EPOS H3PRO Hybrid er al voor dat het geluid van buitenaf goed wordt weggehouden. Maar daarbovenop zit er nu ook nog Active Noise Cancellation op. Dat is iets dat veel hoogwaardige headsets vandaag de dag hebben. In veel gevallen hoef je het niet te gebruiken, maar wanneer er straks weer dagelijkse ritjes in de trein bij zitten, helpt dit wel. Om nog maar te zwijgen van de momenten dat je een lange vlucht met het vliegtuig moet maken. Dan ben je blij dat je echt helemaal van de wereld kan zijn.

Je hoort weinig van buitenaf (Afbeelding: EPOS)

Vier manieren van verbinding

De EPOS H3PRO Hybrid is een draadloze headset, maar kan uiteindelijk om maar liefst vier manieren verbonden worden met een apparaat. Qua gaming heb ik hem gebruikt met de USB-dongle. Op die manier kun je makkelijk draadloos gamen op bijvoorbeeld je PlayStation 5. Maar het is dus ook mogelijk om via Bluetooth met je smartphone, tablet of laptop een verbinding te maken. Heb je een apparaat dat niet lekker met Bluetooth werkt? Dan pak je een klassieke 3.5 mm kabel er bij en maak je op die manier verbinding. En om het plaatje af te maken, kun je bij de pc er een USB-kabel bij pakken. Op die manier laadt de headset ook gelijk op. In het meest ongunstige geval (met ANC en een draadloze USB-verbinding) gaat hij zo’n 20 uur mee. In het beste geval gaat hij 38 uur mee.

EPOS H3PRO Hybrid
Neem hem mee op reis (Afbeelding: EPOS)

Audio mixing is geinige tool

De EPOS H3PRO Hybrid heet niet alleen Hybrid omdat je hem voor gaming kunt gebruiken en als headset om naar muziek te luisteren via je smartphone. Je kunt ook twee vormen van audio binnenkrijgen. Dat is bijvoorbeeld handig als je op de smartphone gebruik maakt van Discord om te chatten met je vrienden. Dat kun je dan aan hebben en het geluid naar je headset sturen. Tegelijkertijd kun je via een USB-verbinding of een mini-jack aansluiting het gamegeluid binnenkrijgen. En dan kun je gaan bepalen hoe hard welke vorm van audio binnen moet komen. Het is iets dat wellicht alleen voor de fanatieke gamer interessant is, maar het feit dat het kan, is wel erg fijn.

Overal te gebruiken (Afbeelding: EPOS)

Zeer comfortabel

Tot slot is het nog fijn om mee te nemen dat de EPOS H3PRO Hybrid zeer comfortabel is. De materialen in de headset zijn hoogwaardig en je hebt echt een premium gevoel wanneer je hem op hebt. Op die manier is hij uitermate geschikt om een flink aantal uur achter elkaar in gebruik te hebben. Dus ook hier geldt weer dat hij perfect is om de toekomst een lange vlucht mee te maken.

De headset (Afbeelding: EPOS)

De EPOS H3PRO Hybrid is nu beschikbaar. Hij is met zijn 279 euro geen goedkope headset, maar je hebt dus wel het voordeel dat hij op verschillende manieren gebruikt kan worden. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

EPOS H3 Gaming: de ultieme headset voor gamers?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen