8 Onbekende Messenger functies en tricks die je moet kennen

Apps Lisanne Beijen 14 apr 2018
Leestijd: 3 minuten

Facebook Messenger is een handige app om je (buitenlandse) contacten mee te onderhouden. De app heeft veel meer handige functies dan je waarschijnlijk weet. Wij hebben er .. voor je op een rijtje gezet.

1. Je kunt Messenger gebruiken zonder Facebook-account

Een van de redenen waarom veel mensen hun Facebook-account nog niet willen verwijderen is omdat ze via de chat-app contacten onderhouden met vrienden en bekenden. Wat veel mensen niet weten is dat je helemaal geen Facebook-account nodig hebt om de chat-app te gebruiken. Op het login-scherm kun je aangeven dat je geen FB-account hebt en vervolgens inloggen met alleen je telefoonnummer. Wanneer je al een FB-account hebt op dit telefoonnummer dan wordt de app daar wel automatisch aan gekoppeld.

Messenger

2. Deel je locatie

Is het laat en moet je ergens in je eentje naartoe? Dan kun je altijd via Messenger 60 minuten lang je live locatie delen. Klik in het gesprek op het ‘+’-symbool, daarna op ‘Live Location’ en kies daarna ‘Share Live Location’. Hiervoor moet je de app wel toegang geven tot je locatie..

Messenger

3. Er bestaat een web-versie van de app

Heb je je telefoon niet bij je, of wil je de app niet op je telefoon installeren? Dan kun je ook online gaan op de chat-app via de web-versie van Messenger.

messenger

4. Maak afspraken met de leden van een groepchat

Het is soms lastig om plannen te maken wanneer je met een groep bent. Hier heeft de chat-app een handige functie voor. Wanneer je in een gesprek op de naam van een persoon of groep klikt bovenaan in je scherm dan kun je kiezen voor ‘Create plan‘. Op Android kun je op de ‘i’ klikken rechtsboven in je scherm en kies vervolgens ‘Start a plan‘. Met deze functie kun je een tijd, activiteit en locatie invoeren en een reminder sturen aan alle genodigden. Handig!

5. Reageer snel op berichten

Als je vrienden je lappen tekst hebben gestuurd, maar jij hebt geen tijd om te antwoorden, dan kun je met deze functie snel een reactie sturen. Tap op een bericht en houd iets lange vast. Zo kun je in de vorm van een emoji, net als bij een Facebook-status, laten zien dat je en bericht hebt gelezen.

6. Geef je vrienden nicknames

Hoeveel van je vrienden noem je bij hun volledige voornaam? Dat zullen er waarschijnlijk maar een aantal zijn. De vrienden waarvoor je een nickname hebt kun je in de app ook zo noemen. Klik hiervoor op de naam bovenin het chatscherm en selecteer daar ‘nicknames’ (op Android tap je weer eerst op het ‘i’-symbool. Let wel op: iedereen in een groepschat kan de nicknames aanpassen. Let the game begin..

Messenger

7. Customise gesprekken

De standaard kleur van Messenger is net als die van Facebook lichtblauw. Als dit niet helemaal je kleur is kun je hem gelukkig voor ieder gesprek afzonderlijk gemakkelijk aanpassen. Klik op de gespreksnaam (iOS) of op het ‘i’-symbool (Android), ga naar de instellingen en kies ‘colour’. Zowel je gesprekspartner als jijzelf kunnen vervolgens de door jou gekozen kleur van het gesprek zien.

messenger

8. Gooi een poll in de chat

Een relatief nieuwe functie van de chat-app is om een poll aan te maken. Heb je een discussie in de groep en kom je er niet uit? Klik dan op de ‘+’-knop, selecteer het poll-symbool en stel je vraag.

Gebruik jij WhatsApp ook vaak? Daar komen namelijk ook een aantal langverwachte nieuwe features aan. Nice! Check ook deze vijf Snapchat functies die je moet kennen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!