Vijf onbekende Snapchat functies die je moet kennen

Apps Ilona Braam 3 apr 2018
Leestijd: 3 minuten

Snapchat is waarschijnlijk iets dat je dagelijks gebruikt om je te vermaken en in contact te blijven met je vrienden. Toch kunnen er features zijn die je over het hoofd hebt gezien, omdat ze redelijk goed verstopt zitten. Dit zijn bijvoorbeeld vijf features die je misschien niet kent en toch echt even moet uitproberen.

Gepersonaliseerde emoji’s

Het lijkt helemaal in te zijn om emoji’s een persoonlijk tintje te geven. Appel kwam eind vorig jaar met animoji’s, waarbij je standaard emoji’s je eigen gezichtsuitdrukking kunt geven. Samsung volgde begin dit jaar met AR Emoji, waarmee je je eigen gezicht (soort van) kunt gebruiken als emoji.

Ook Snapchat doet mee en heeft nu Bitmoji Deluxe. Dit is een nieuwe toevoeging aan de Bitmoji app, waarmee je een selfie kunt gebruiken als uitgangspunt voor een nieuw Bitmoji poppetje.

Nadat je een eigen poppetje hebt gemaakt, kun je hem koppelen aan je Snapchat account. Daarna kun je verschillende emoji’s veranderen in je aangepaste Bitmoji. Kies hiervoor de sticker optie en zoek voor de emotie die je wilt versturen.

Als de Bitmoji optie mogelijk is, zie je een icoon van een glimlach verschijnen en kun je deze kiezen om je eigen poppetje met de gekozen emotie te gebruiken.

3D Friendmoji’s in AR

Je kunt nog een stapje verder gaan met je gepersonaliseerde Bitmoji en deze laten dollen met de gepersonaliseerde Bitmoji van een vriend in AR. Met de verschillende lenzen kon je al je Bitmoji zien staan in je woonkamer, maar het is natuurlijk veel leuker om hem te zien met zijn vriendjes.

Enter 3D Friendmoji’s. Dit is een Snapchat lens, waarmee je scènes kunt maken van je eigen bitmoji en die van je vrienden in AR. Dus regisseer een liefdesscène in de tuin of een heftige ruzie in de keuken.

In het verleden konden we al wel spelen met Bitmoji’s van vrienden, maar nu kan het dus ook met AR tech.

Instagram 3D Friendmoji

Video oproepen

Veel mensen weten niet dat je met Snapchat ook video oproepen kunt plegen. Als je in een chat bent is er een video icoontje, waar je op kunt tappen om een video oproep te beginnen. Je moet uiteraard nog even wachten totdat je contact je oproep daadwerkelijk accepteert.

Daarna kun je elkaar zien, zoals bijvoorbeeld bij Whatsapp. Je hebt wel het voordeel van de verschillende Snapchat lenzen. Deze kun je tijdens je oproep gewoon gebruiken. Daarnaast kun je tijdens je video gesprek ook gewoon lekker verder gaan met teksten en foto’s maken.

Video GIFS van jezelf

Iets anders dat je met het video knopje in de chat kunt doen is korte filmpjes van jezelf maken en als een soort GIFje sturen naar je vrienden. Dit is een Video Note en lijkt misschien op een GIF bestand, maar is gewoon een korte video. Ga naar een chat en houdt het video icoontje lang ingedrukt.

De selfiecamera begint hierop met filmen en je kunt beginnen met je gekke bekken. Als je de knop weer loslaat wordt er niet meer opgenomen en wordt je video aan de chat toegevoegd in een loop.

Mocht je tussendoor toch je Video Note mislukt vinden, kun je hem tijdens het opnemen slepen naar het rode kruis om hem te verwijderen. Je kunt overigens op dezelfde manier ook audio bestanden versturen door het telefoon icoontje lang ingedrukt te houden.

vrouwen smartphone

Snapchat berichten opslaan

Het hoort natuurlijk bij Snapchat dat dingen weer automatisch verdwijnen, maar je kunt ervoor zorgen dat je berichtjes gewoon bewaard worden.

Houdt een bericht lang ingedrukt en je krijgt de optie om het op te slaan. Als je berichten van anderen op deze manier wilt opslaan, moeten ze daar in hun settings wel toestemming voor hebben gegeven.  Anders zul je alsnog gewoon een screenshot moeten maken.

Hoewel je het niet zou verwachten, noemt Snap, Inc (het bedrijf achter Snapchat) zichzelf een camerabedrijf. Om dit te bewijzen lijken ze bezig te zijn met nieuwe Spectacles, oftewel een soort Google Glasses voor Snapchat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen