Fan van Fallout op Prime Video? Deze games worden ook verfilmd

Films & Series Rik Claessen 9 mei 2024
Leestijd: 4 minuten

Fallout op Prime Video en The Last of Us op HBO Max zijn binnenkort niet meer de enige succesvolle gameverfilmingen. Deze films en series verschijnen hopelijk zo snel mogelijk.

Prime Video pakte groots uit met hun serie over Fallout, de populaire gamereeks. De serie is ontzettend goed ontvangen en past perfect in het rijtje met goede verfilmingen van videogames. Vroeger kwamen er maar zelden goede verfilmingen van games uit. Ondertussen hebben we dus topseries als Fallout op Prime Video en The Last of Us op HBO Max.

Amazon heeft al een tweede seizoen voor Fallout op Prime Video aangekondigd. Dat is niet het enige goede nieuws voor fans van de serie. Mocht je nou erg genieten van verfilmingen van games, let dan goed op. Deze games krijgen binnenkort ook een eigen film of serie.

Net als Fallout op Prime Video krijgen deze games een film of serie

Sommige verhalen in videogames werken ontzettend goed op het witte doek. Dat blijkt met The Last of Us en Fallout. We hopen dat deze verfilmingen van bekende games ook net zo’n succes worden.

Horizon Zero Dawn

Net als in Fallout op Prime Video speelt Horizon Zero Dawn zich af in een post-apocalyptisch landschap. Een soort robotdieren hebben de wereld overgenomen en de mensheid is weer terug bij af. Een soort van dan. Hoe dan ook is de wereld van Horizon Zero Dawn geschikt voor een serie.

Dat vond Netflix ook en ze hebben de maker van de hitserie Umbrella Academy aan het werk gezet. Dat was helemaal in 2022. De schrijver zei toen dat hij eerst Umbrella Academy wil afmaken voordat hij aan iets nieuws begint. Als het goed is, eindigt die serie dit jaar, wat zou betekenen dat we vrij snel nieuws krijgen over Horizon Zero Dawn.

Fan van Fallout op Prime Video? Deze games krijgen ook films en series
Horizon Zero Dawn (Afbeelding: PlayStation)

God of War

Sony zwemt in het geld nu veel van hun games ook succesvol blijken als film. Zo hebben de films van Uncharted en Gran Turismo aardig wat kaartjes weten te verkopen. Ook The Last of Us op HBO was een megasucces. Nu is er een volgende game van Sony aan de beurt: God of War.

De serie moet zich na het einde van de originele gametrilogie gaan afspelen. Dat is dus nadat Kratos alle Griekse en Romeinse goden de das om heeft gedaan. We krijgen net als in de laatste twee games van God of War ook zijn zoontje Atreus te zien. Wanneer de serie verschijnt en op welk platform, weten we nog niet. Mogelijk dat HBO Max deze krijgt, maar het zou ook zomaar Prime Video of Netflix kunnen zijn.

Fan van Fallout op Prime Video? Deze games krijgen ook films en series
(Afbeelding: Sony Interactive Entertainment) (Afbeelding: Sony Interactive Entertainment)

Assassin’s Creed

Een mogelijke serie over Assassin’s Creed werd door Netflix al in 2020 aangekondigd. Het is niet voor het eerst dat deze gamereeks een verfilming krijgt, alleen was de film een gigantische flop. Het laatste wat we over de serie hebben gehoord komt uit augustus van 2020. Sindsdien is het akelig stil rondom de productie.

Maar laten we positief blijven. Misschien ziet Netflix nu het grote succes van HBO en Prime Video en voeren ze de druk op de producenten en schrijvers van Assassin’s Creed ietsje op. De games bieden in ieder geval genoeg diepgang voor een interessant verhaal.

Fan van Fallout op Prime Video? Deze games krijgen ook films en series
Assassin’s Creed Syndicate (Afbeelding: Ubisoft)

Borderlands

De bizarre en over-de-topwereld van Bordelands krijgt nu ook zijn eigen film. En wat voor een. In de laatste trailer zien we een de bizarre personages die gespeeld worden door een sterrencast. Het verhaal zal grotendeels hetzelfde zijn als we hebben gezien in de allereerste game van Borderlands.

Toch zijn we heel benieuwd hoe de film gaat zijn. De film zal komende zomer op 9 augustus in de bioscoop verschijnen. Dan zien we onder andere Cate Blanchett, Kevin Hart, Jack Black en de Nederlandse reus Olivier Richter het humoristische en actievolle verhaal vertellen.

Bioshock

Weer een productie van Netflix. De streaminggigant heeft de schrijvers van Blade Runner en I Am Legend aan het werk gezet om het verhaal van de eerste game naar het grote scherm te krijgen. Voor wie het niet kent: Bioshock speelt zich af in een utopie genaamd Rapture diep op de zeebodem. In deze stad leven rijke mensen hun elitaire dromen uit. Minstens net zo duister als de wereld van Fallout waar Prime Video mee aan de haal ging.

Totdat er iets mis gaat en de hele stad op de zeebodem naar de knoppen gaat. De hoofdpersoon uit Bioshock probeert te onderzoeken wat er mis is gegaan en vervolgens te ontsnappen. Als film ook maar een beetje wordt als de game, dan wordt het een behoorlijk enge vertoning.

Fan van Fallout op Prime Video? Deze games krijgen ook films en series
De diepzeestad waar Bioshock zich afspeelt (Afbeelding: 2K Games)

Minecraft

Dit is dé game waarvan je niet wist dat je een verfilming wilde hebben. Goed nieuws dus dat er daadwerkelijk een film over Minecraft in de maak is. Ook hier doen weer hele bekende acteurs mee, zoals Jason Mamoa en Jack Black. Dat is weer eens wat anders dan Fallout op Prime Video.

Het verhaal zal waarschijnlijk gaan over een groepje vrienden dat de wereld moet redden van de Ender Dragon. Maar echte details over het verhaal zijn nog niet bekendgemaakt. Het wordt hoe dan ook een vrij bizarre film denken we.

Fan van Fallout op Prime Video? Deze games krijgen ook films en series
Minecraft (Afbeelding: Mojang)

Fallout op Prime Video: waarom is de hele wereld naar de gallemiezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen