Jelle van Es
Jelle van Es Games 1 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Far Cry 6 toont eindelijk eerste echte gameplaybeelden

Over een maand is het eindelijk zover: dan ligt Far Cry 6 in de winkel en kunnen we zien of de game de moeite waard is. Tot nu toe hebben we al veel van de game gezien, maar waren het voornamelijke mooie trailers.

Daar is gelukkig nu een einde aan gekomen. Want Ubisoft heeft de eerste echte gameplay van Far Cry 6 getoond. Tijdens een livestream hebben we ruim een uur aan gameplay voorgeschoteld gekregen.

Far Cry 6 gameplay

Wellicht dat dat weer iets te veel van het goede is. Want een uur kijken naar gameplay, dat is niet iets waar iedereen blij van wordt. Gelukkig is het nu geen livestream meer en kun je dus door de verschillende stukken skippen en op die manier een goed beeld krijgen van hetgeen dat je daadwerkelijk kunt doen. Daarbij is het wel zo dat de verschillende ontwikkelaars en werknemers van Ubisoft tijdens de video praten. Hier en daar is dat best wel irritant en gaat het nergens over, maar goed, op die manier zie je dus wel wat je zoal kan beleven. En belangrijker: krijg je een realistisch beeld van hoe de game er daadwerkelijk uitziet. Bekijk de video hieronder.

Je ziet wel een grote variatie in deze Far Cry 6-video. Maar tegelijkertijd is het ook wel veel actie. Dan hoop ik altijd maar dat hetgeen dat je voorgeschoteld krijgt ook daadwerkelijk leuk is om lang te spelen en je het gevoel hebt dat je voortgang boekt. Wat dat betreft is het dus nog wel even wachten tot de volledige release. Wel is het mooi om te zien dat je qua setting genoeg variatie voorgeschoteld krijgt.

Over de game

Far Cry 6 neemt je mee naar een tropisch fictief eiland genaamd Yara. Het lijkt erg op Cuba en de inspiratie is wat dat betreft ook duidelijk, ook wel Ubisoft zijn vingers daar niet aan branden. Het is een eiland waar de tijd heeft stil gestaan en het paradijselijk oogt. Maar schijn bedriegt, want de dictator van het eiland regeert met ijzeren vuist over zijn volk. Aan jou om daar iets aan te doen. Op 7 oktober kun je er zelf los mee gaan.

Far Cry 6: alles wat je moet weten over deze veelbelovende game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!