Fast & Furious: deze slechterik krijgt een eigen film

Films & Series Jeroen Kraak 2 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Fast & Furious krijgt een nieuwe spin-off. Waar bij het eerder de beurt was aan Hobbs & Shaw, krijgt nu een slechterik een eigen film.

Het was even wachten voor de fans, maar nu is eindelijk Fast & Furious 9 te zien in de bioscoop. De film was ruim een jaar uitgesteld door de coronacrisis. Toch hoeven de fans niet te wanhopen dat ze weer lang op een nieuwe film moeten wachten. Natuurlijk komt er een tiende deel van de franchise aan, maar daar blijft het niet bij. Er is ook een spin-off in de maak.

Cipher krijgt een eigen film

Dit nieuws komt van niemand minder dan Vin Diesel. De acteur laat weten dat er hard gewerkt wordt aan een spin-off rondom Charlize Theron’s Cipher. Een karakter dat we natuurlijk al een tijdje kennen uit de Fast & Furious-serie.

Cipher maakte haar debuut in The Fate of the Furious in 2017. In de film perste ze Diesels karakter Dominic Toretto af om hem te dwingen haar te helpen bij het stelen van een atoomonderzeeër en zo een atoomoorlog te starten. Na haar ontsnapping keert ze terug in Fast & Furious 9 waarin ze wraak wil nemen op Dominic en zijn familie.

De toekomst van Fast & Furious

Ondanks dat er al tien films van de franchise uit zijn, blijft de reeks ontzettend populair. In het openingsweekend wist Fast & Furious 9 een omzet te halen van 70 miljoen dollar in de Verenigde Staten. Daarmee is het de meest succesvolle opening sinds Star Wars: The Rise of Skywalker in december 2019. Natuurlijk heeft de coronacrisis daar ook mee te maken, maar het is nog steeds een enorme prestatie.

Hoe het in de toekomst verder gaat met Fast & Furious is nog onduidelijk. Vermoedelijk worden deel 10 en 11 de laatste twee films van de hoofdverhaallijn. Het lijkt echter wel verder te gaan met verschillende spin-offs. Cipher is er daar dus één van.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen