FIFA 22 grijpt in en verwijdert alles dat Russisch is

Games Jelle van Es 3 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, wordt het eerst genoemde land op vele manier geboycot. Russen mogen niet meer als land meedoen met verschillende sportieve competities. En ook in FIFA 22 wordt er in gegrepen.

Want in FIFA 22 is het binnenkort niet meer mogelijk om aan de slag te gaan met Rusland als land of de verschillende clubs uit Rusland die in de game zitten. Die zullen namelijk binnenkort verwijderd worden.

Geen plaats voor Rusland in FIFA 22

Gisteren kwamen we al met het nieuws dat Oekraïne het lieft ziet dat PlayStation en Xbox hun handen van de Russische markt afhalen. De ondersteuning voor spelcomputers aldaar zouden moeten worden gestopt en ook de toegang tot de online mogelijkheden zouden moeten worden beperkt. Het idee daarbij is dat er meer ophef ontstaat binnen het land en de oorlog wordt stopgezet. En ook in FIFA 22 wordt er dus ingegrepen. Dat maakte de ontwikkelaar bekend via Twitter in de onderstaande statement.

Volgens de ontwikkelaar wordt met deze stap in FIFA 22 dezelfde weg gevolgd die door de FIFA en UEFA is ingezet. Namelijk dat er geen plek is voor Rusland in het voetbal. En dus ook niet in de digitale wereld daarvan. Het verwijderen van de teams zou via een patch moeten gebeuren. Wanneer die komt, dat is op dit moment niet bekend. Eenzelfde soort actie wordt gedaan met NHL 22. Daar wordt gesproken over een periode van enkele weken voordat het wordt doorgevoerd.

Gevolgen voor FIFA 23

Wat voor gevolgen dit heeft voor FIFA 23, is ook niet bekend. Het zou goed kunnen dat die game gewoon gelanceerd wordt zonder Rusland. We kunnen ons niet voorstellen dat deze stap in FIFA 22 wordt genomen en daarna niet in het vervolg wordt doorgezet. Over FIFA 23 gesproken: deze week lekte de eerste details daarvan. Deze lees je hier.

FIFA 23 komt met een zeer welkome verbetering

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen