FIFA 23 verwelkomt na drie jaar eindelijk weer een oude bekende

Games Mark Hofman 26 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Na drie jaar een exclusieve deal te hebben gehad met Konami’s Pro Evolution Soccer keert Juventus weer terug naar EA. Vanaf FIFA 23 kunnen gamers eindelijk weer los met het Europese topteam uit Italië.

Niet alleen de teamnaam, maar ook het stadion en de shirts van Juventus maken een comeback. Daar stopt het echter niet, want de twee slaan ook de handen ineen voor verschillende initiatieven.

Juventus keert terug in FIFA 23

Electronic Arts, de ontwikkelaar van FIFA 23, maakt de comeback zelf bekend via een persbericht. Daarin is te lezen dat het een meerjarige deal met Juventus heeft ondertekend. Het Italiaanse team is dus niet alleen in FIFA 23, maar ook in de games daarop te vinden.

De afgelopen drie jaar waren de spelers van Juventus nog wel te vinden in de game, maar speelden ze allemaal bij het denkbeeldige Piemonte Calcio. Vanaf FIFA 23 verdwijnt die naam en keren de spelers terug in hun eigen tenue en ook het stadion. Naast de samenwerking in het spel zullen EA en Juventus ook samenwerken voor culturele en lifestyle gerichte initiatieven. Wat dat precies inhoudt maakt ontwikkelaar EA nog niet bekend.

FIFA 23 is vanaf 30 september 2022 verkrijgbaar. De game verschijnt op de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Xbox One, PC en Google Stadia.

De laatste game met de iconische naam

FIFA 23 zal de geschiedenisboeken ingaan als de laatste game die de iconische naam zal dragen. Eerder dit jaar maakte Electronic Arts bekend zijn licentie met voetbalorganisatie FIFA niet te verlengen. Vanaf volgend jaar verschijnt er dus voor het eerst in bijna 30 jaar geen nieuwe game met die naam. De game van 2023 draagt de naam EA Sports FC.

Einde van een tijdperk: FIFA gaat verder onder andere naam

Het zal even wennen zijn, maar de populariteit van het spel zal er niet onder lijden. Verschillende Europese topteams hebben al laten weten hun deal met EA te verlengen en ook Juventus blijft de komende jaren hangen. Tot dusver nog geen man overboord, dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen