Jelle van Es
Jelle van Es Games 28 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Final Fantasy VII komt in Japan op briljante wijze tot leven

Final Fantasy VII is zonder twijfel één van de meest legendarische games die ooit is gemaakt. Ook in Japan is er veel liefde voor de game en natuurlijk de Remake die vorig jaar uitkwam.

Voorlopig weten we nog niet wanneer het vervolg op Final Fantasy VII Remake komt en uit hoeveel delen het uiteindelijke avontuur gaat bestaan. Maar we hebben wel iets anders cools uit Japan.

Final Fantasy VII komt tot leven

Want in Japan lijken ze fan te zijn van grote schermen, die een speciaal 3D-effect geven. Eerder zagen we al een goed voorbeeld met een enorme kat die zo uit het scherm leek te komen. Dat was in de wijk Shinjuku in Tokio. En dat is niet het enge grote scherm dat in de stad is te vinden en gebruik maakt van een speciaal effect. Een andere is te vinden in de wijk Omotesando en daar is onlangs een video gelanceerd met het personage Red XIII uit Final Fantasy.

In de video zien we hoe Red XIII uit Final Fantasy tot leven komt, met op de achtergrond het hoofdkwartier van Shinra. Het gevoel dat hij uit het scherm komt, heeft vooral te maken met de hoek waarin je de video ziet en hoe er gebruik wordt gemaakt van schaduweffecten.

Een uitstekende game

Mocht je Final Fantasy VII Remake nog niet hebben gespeeld, dan is dat echt een dikke aanrader voor deze kerstvakantie. Lees hier onze review.

Final Fantasy VII Remake Intergrade: leve Yuffie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!