Final Fantasy XVI wordt dé PlayStation 5-game van 2023

Games Jelle van Es 3 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Tijdens de meest recente State of Play van Sony was er uiteraard aandacht voor Final Fantasy XVI. De nieuwe game in de langlopende serie moet exclusief uitkomen op de PlayStation 5 en verschijnt in 2023.

Dat laatste is het stukje dat valt onder minder goed nieuws. We hadden namelijk gehoopt dat Final Fantasy XVI nog eind dit jaar zou gaan uitkomen op de PlayStation 5. De nieuwe trailer en informatie maakt echter veel goed.

Final Fantasy XVI op de PlayStation 5

Tijdens de State of Play-presentatie kregen we een gloednieuwe trailer te zien van Final Fantasy XVI op de PlayStation 5. Onder het kopje Dominance zien we onder andere verschillende bekende Summons uit de gamereeks. In de nieuwe game worden die Eikons genoemd. De held van de game, Clive Rosfield, heeft de mogelijkheid om deze krachtige wezens op te roepen in de gevechten om zo als winnaar uit de strijd te komen. Bekijk de nieuwe trailer hieronder.

Naast de introductie van de Eikons, krijgen we in de nieuwe Final Fantasy XVI ook te maken met een actief vechtsysteem, die tevens in de trailer wordt getoond. De ontwikkelaar laat ook weten dat de ontwikkeling goed verloopt. Volgens Hiroshi Takai, director van de game, is hij al volledig speelbaar. Dat betekent dat het aankomende jaar vooral gewerkt gaat worden aan de verbetering van de game. Op die manier krijg je in de zomer van 2023 een compleet product op de PlayStation 5 dat van het begin tot en met het einde boeiend moet zijn.

Binnenkort meer

Ook liet de ontwikkelaar van Final Fantasy XVI weten dat gamers binnenkort meer van de game kunnen zien. De volgende update zou volgens Takai niet heel erg lang op zich laten wachten. Dus als je een PlayStation 5 hebt, dan weet je dat je in 2023 een mooie zomer voorgeschoteld krijgt. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen