Bitcoin lunch: prijs BTC vlak, crypto daalt. Groen minen en prijsverwachting

Tech Robert Kroes 3 jun 2022
Leestijd: 5 minuten

In de laatste Bitcoin lunch van deze week serveren we uiteraard weer de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we een grote investering in milieuvriendelijk Bitcoin minen. Vervolgens analyseren we de key koersen voor het weekend. We sluiten af met de Bitcoin prijsverwachting voor de komende week en op lange termijn.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs vlak, prijzen meeste top 25 crypto dalen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 28.085,13 ($ 29.915,27). Dit is 0,28% lager dan tijdens onze Bitcoin lunch van gisteren.

Ook de prijzen van de meeste top 25 crypto zijn negatief. Er zijn enkele uitzonderingen. De grootste winst van de dag tot nu toe is voor Stellar (XLM) met + 2,28%. Het grootste verlies voor nu toe is met -3,77% voor Solana (SOL). Op de website van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen analyseren.

Groene Bitcoin miner bouwt voor $ 500 miljoen datacenters

Een van de grootste bezwaren tegen crypto in het algemeen en Bitcoin in het bijzonder is de impact die het minen op het milieu zou hebben. Mining company Bitzero speelt hierop in en wil klimaatneutraal BTC gaan minen. Ook wil men de warmte die daarbij vrijkomt recyclen voor verwarming van kassen. De groene miner, die onder meer financieel gesteund wordt door ‘shark’ Kevin O’Leary, heeft hiervoor een overeenkomst met North Dakota gesloten.

Deze ontwikkeling is uiteraard belangrijk voor de locale economie en de Bitcoin-vriendelijke reputatie van Amerika. Daarnaast kan Bitzero ook impact hebben op de crypto-markt. Elon Musk heeft namelijk eerder gesteld dat hij de Bitcoin als betaalmiddel voor Tesla weer wil toestaan zodra ten minste 50% van de mining milieuvriendelijk is. Dit doel is met deze groene BTC miner weer een stap dichterbij.

Dit zijn de Bitcoin koersverwachtingen voor het weekend en de komende week

Zoals we zagen is de koers van de Bitcoin nog steeds wisselvallig. De correlatie met (tech)aandelen liep ook in de afgelopen week terug, maar dit komt doordat de Bitcoin minder presteert dan deze aandelen.

Ook schrikt de markt op van maatregelen die bedrijven aankondigen tegen de recessie. Nadat we eerder deze week al zagen dat de markt slecht reageerde op de aankondiging van een ‘price hurricane’ door JP Morgan en we gisteren deelden dat cryptobeurs Gemini 10%% van haar personeel ontsloeg was er vanmorgen een vergelijkbaar bericht van Tesla. Ook Elon Musk bereidt zich voor op een economische terugval en wil 10% van zijn werknemers ontslaan.

Op basis van technische analyses zien we steunniveaus op $ 30.000,- (en daar speelt de koers nu mee). Als deze bearish gebroken wordt liggen de volgende steunniveaus op $ 28.000,- en $ 26.000,-. Als de BTC prijs zich weer boven het eerste steunniveau weet te tillen liggen er verdere weerstandsniveaus op $ 31.400,-, $ 32.400,- en $ 32.700,-.

Daarmee lijkt er bearish weekend op komst. De markt is heeft namelijk slecht nieuws te verwerken en is momenteel niet sterk genoeg om door te stoten. Dit zagen we eerder deze week toen de BTC prijs niet door de weerstand op $ 32.000,- kon breken.

Welk CME-gat gaat Bitcoin volgende week vullen?

Een van de metrics om de Bitcoin prijs in te schatten is het volgen van de CME-gaps. Zoals onze collega’s van Tradeincrypto.com uitlegden is er namelijk een correlatie tussen CME-gaps en de BTC prijs.

Als er dit weekend een groot bearish correctie komt is er de mogelijkheid dat de koersen begin volgende week herstellen om dit gat te dichten. Ook is er in een bullish scenario de mogelijkheid dat het CME-gat tussen $ 34.445,- en $ 35.180,- zal dichten. Daarmee moeten we echter niet te vroeg juichen want het vooruitzicht voor de komende week is sterk bearish, zoals je in onderstaande video-analyse kunt zien.

De diverse scenario’s wijzen erop dat de Bitcoin prijs uiteindelijk crasht tot rond of onder $ 20.000,- al lijkt dit volgende week nog niet te gebeuren.

Theoretisch is er natuurlijk een kans op een bullish reversal. Als we echter zien dat daarvoor een dag-kaarsgrafiek boven $ 53.000,- nodig is  en een ‘higher low’ rond $ 26.700,- zien we dat we te ver van beide koersen af zijn om hier in de praktijk rekening mee te houden.

BTC koersdoel op lange termijn $ 144.000,-?

Directeur Jurrien Timmer van investeerder Fidelity heeft op basis van het S2F-model van de Nederlandse crypto analyticus PlanB een eigen model ontwikkeld. In dit model zet hij de groeicurve van de Bitcoin niet alleen af tegen de supply, maar ook tegen de groeicurve van de mobiele telefoon industrie. Met een backtest claimt hij dat dit model accurater is dan het originele model.

Ook waagt hij op basis van zijn model een voorspelling op de lange termijn.

Hij voorziet dat de BTC prijs bij de volgende halving een koersdoel van $ 144.000,- zou moeten noteren, waarna de koers bij de halving daarna door kan groeien naar $ 577.923,-.

PlanB heeft ondanks de uitnodiging van Timmer nog niet op het nieuwe model gereageerd. Wel zien we dat hij de uitleg van Timmer retweette. We zijn zeer benieuwd of PlanB inhoudelijk gaat reageren.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen