For Honor krijgt na vijf jaar cross-play voor PlayStation en Xbox

Games Jelle van Es 14 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Fortnite is een game die veel heeft betekend voor de gamewereld. Naast dat het het Battle Royale-genre groot maakte, is het ook een game die er voor zorgde dat cross-play beschikbaar werd. Op die manier konden gamers het op een PlayStation-spelcomputer opnemen tegen hen die op een Xbox speelde.

En nu is er een vijf jaar oude game die cross-play krijgt. Het gaat om For Honor en daarin is het straks dus mogelijk om het met je PlayStation het op te nemen tegen gamers die op de Xbox spelen.

For Honor krijgt cross-play voor PlayStation en Xbox-gamers

De aankondiging van cross-play voor For Honor op de PlayStation en Xbox werd gedaan op het blog van de game. Daar werd bekendgemaakt dat de game na al die jaren van de feature wordt voorzien. De update moet in twee fases worden uitgerold. De eerste fase vindt plaats op 17 maart. Dan is het mogelijk voor spelers op de verschillende platformen om het tegen elkaar op te nemen in PvE en PvP via de matchmaking optie van de game.

De tweede fase is wellicht nog interessanter. Als die wordt uitgerold, dan kun je daadwerkelijk vrienden joinen die op een ander platform spelen. Als je de game op de PlayStation speelt en je maat op de Xbox losgaat, dan kun je elkaar dan joinen en samen een team vormen. Deze fase is nog niet van een datum voorzien. Wat dat betreft hebben we nog geen idee wanneer hij komt.

Praten niet mogelijk

Wel is er een klein nadeel aan de cross-play van For Honor. Wanneer je op de PlayStation speelt met een vriend die op de Xbox losgaat, dan mis je de mogelijkheid om met elkaar te praten. Voice chat met de andere spelcomputer krijgt Ubisoft nog niet voor elkaar.

De GameCube als Nintendo Switch: deze gamer maakt hem

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen