Formule 1 blijft bij Viaplay: streamingdienst trakteert op goedkoper abonnement

Apps Jeroen Kraak 30 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Viaplay staat onder druk vanwege slechte resultaten, maar weet desondanks de rechten van de Formule 1 in Nederland te behouden. Om dat te vieren lanceert het tijdelijk een goedkoper abonnement.

De kogel is door de kerk: Viaplay mag de komende vijf jaar de Formule 1 blijven uitzenden, en dat is opvallend te noemen. De streamingdienst heeft flink moeten inkrimpen vanwege slechte financiële resultaten.

Hoewel je nu misschien flink aan het balen bent dat het geen Ziggo is geworden, is er toch een klein beetje goed nieuws. Je kunt nu tijdelijk een goedkoop abonnement scoren.

Viaplay haalt de rechten van de Formule 1 binnen

Er is veel gespeculeerd over de toekomst van Viaplay in Nederland. Hoewel de streamingdienst uit flink wat landen is vertrokken, blijft het toch actief in ons land. Dat heeft alles te maken met de Formule 1. Door de populariteit van Max Verstappen weet het hier flink wat abonnementen te verkopen, waardoor het in ons land wel winstgevend is.

En dat bood Viaplay genoeg toekomstperspectief om mee te doen aan de biedingsstrijd voor de Formule 1-rechten na 2024. En met succes, want het bedrijf heeft deze kunnen verlengen tot en met 2029. Het betaalt daarvoor ongeveer 30 miljoen euro per jaar, flink minder dan de 45 miljoen per jaar die het nu betaalt.

ESPN, Viaplay en Ziggo Sport in een app? Het kan zomaar
Champagne bij Viaplay. (Afbeelding: ANP/Sem van der Wal)

Er waren volgens de geruchten nog twee andere kapers op de kust. Eén daarvan was Ziggo. De kabelaar zou zelfs meer geld hebben geboden dan Viaplay, maar toch kiest de Formule 1 ervoor om de samenwerking met de streamingdienst te verlengen.

Daar kunnen verschillende redenen achter zitten. Wellicht heeft het te maken met de lengte van het contract, de samenwerking met F1 TV Pro, of een bundelverkoop met de Scandinavische rechten. Daarover doen zowel de Formule 1 als Viaplay geen uitspraken.

Zo scoor je Viaplay goedkoper

Om alle races in de Formule 1 in Nederland live te kunnen kijken, heb je dus twee opties: een abonnement op F1 TV Pro, of een lidmaatschap bij Viaplay.

Viaplay biedt tot en met 21 mei een jaarabonnement aan voor 13,79 euro per maand. Dat is minder dan het maandabonnement, waarvan de prijs nu op 17,99 euro per maand ligt. In dat jaar bespaar je dus bijna 50 euro ten opzichte van het reguliere abonnement.

De voordeligste manier om de Formule 1 te kijken blijft echter nog steeds F1 TV Pro. Dit abonnement kost je 11,90 euro per maand. Ideaal als je alleen geïnteresseerd bent in autosport en niet in andere sporten zoals voetbal en darts.

Formule 1 zonder Max Verstappen: AI-race is een grote mislukking

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen