Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 mrt 2021

Fortnite Chapter 2 Season 6 begint met singleplayer-ervaring

Fortnite is een game die je online met anderen speelt. Maar met het begin van Fortnite Chapter 2 Season 6 gaat het even anders dan dat je gewend bent. Het nieuwe seizoen trapt namelijk af met een singleplayer-ervaring.

Dat heeft uitgever Epic Games laten weten op hun eigen blog. Heel erg lang hoef je daar overigens niet op te wachten. Fortnite Chapter 2 Season 6 begint namelijk al op 16 maart.

Singleplayer-begin met Fortnite Chapter 2 Season 6

Het idee van het begin van Fortnite Chapter 2 Season 6 is dat je met een stukje verhaal begint aan het nieuwe seizoen. Daarbij draait het om Agent Jones, die de zware taak op zich heeft gekregen om de wereld van de game door de zogenaamde Zero Crisis te slepen. Daarmee begon het vijfde seizoen en heeft zo’n beetje elke superheld of stoer personage uit de film- en strip-wereld in de game getrokken om te vechten. Maar blijkbaar was dat nog niet genoeg. In de onderstaande trailer zie je hoe het er voor stond aan het begin van seizoen 5.

Wanneer je Season 6 voor het eert opstart, krijg je toegang tot de single-player ervaring. Daarbij krijg je eerste cinematische trailer voorgeschoteld, die overigens ook online gaat verschijnen. Handig dus om te kijken wanneer je de game niet meer speelt. Hoe groot de ervaring is, dat is niet helemaal duidelijk. Ikzelf denk dat je er binnen een uur wel door heen bent, maar waarschijnlijk zal het zelf korter zijn. Want wanneer je door een vriend wordt uitgenodigd om de game te spelen, heb je niet de tijd om eerst drie uur door een verplichte singleplayer-ervaring te worstelen.

Lang seizoen

Het is ook wel tijd voor Season 6. Het vijfde seizoen begon namelijk begin december. Sindsdien zijn er heel wat personages aan de game toegevoegd, waardoor je een berg aan skins hebt. We zijn benieuwd wat er buiten deze singleplayer-ervaring in de game gaat komen.

Ga je vaak dood in Fortnite? Vermijd dan deze plekken

Reageer op artikel:
Fortnite Chapter 2 Season 6 begint met singleplayer-ervaring
Sluiten