De AI die Microsoft niet uit durft te brengen | Freakin’ Nerds

Podcasts Lucas van de Wetering 30 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Drake draait de rollen om en gebruikt zelf een AI-stem in zijn muziek, terwijl Microsoft zijn AI niet durft uit te brengen. Joe Biden geeft een klap op het Amerikaanse TikTok verbod en het nieuwe Apple-event, de Freakin’ Nerds gaan er allemaal op in.

AI wordt steeds ingewikkelder en uitgebreider, maar nu is Microsoft op een punt gekomen dat het AI heeft gemaakt die ze niet eens uit durft te brengen. Dat klinkt heel onheilspellend, maar het is minder eng dan je denkt.

In de 40ste aflevering van Freakin’ Nerds praten WANT’s Mark en Jeroen met Metro-eindredacteur Roos Ravensberger over de gevolgen voor de Amerikanen en voor ons hier in Nederland, en natuurlijk over nog veel meer onderwerpen.

Joe Biden en het Amerikaanse TikTok verbod

Het is al een gespreksonderwerp sinds Trump nog president was: het verbod op TikTok. Maar de kogel lijkt nu dan echt door de kerk, want het verbod op TikTok is door het senaat geaccepteerd- en ondertekend door president Joe Biden. En over negen maanden is het dan zover.

Maar er kan nog wat aan dit TikTok-verbod veranderen. Als de sociale media-app wordt verkocht aan een Amerikaans bedrijf, mag het blijven. De Verenigde Staten zijn bang dat gegevens van staatsburgers in handen vallen van de Chinese overheid. TikTok is gevestigd in Singapore, maar valt onder het Chinese moederbedrijf ByteDance.

Nieuw Apple evenement

Vorige week kondigde Apple het nieuwe Let Loose-evenement aan, dat plaatsvindt op dinsdag 7 mei. Dit keer is het evenement niet pas om 19:00 uur, maar een paar uur eerder om 16:00 uur Nederlandse tijd.

We kunnen bij dit evenement weer nieuwe producten verwachten, zoals nieuwe iPad-modellen. En er is wat speciaals aan de hand met deze iPad, want vorig jaar was het eerste jaar dat er geen nieuwe iPad uit kwam. Dit is nog nooit gebeurd sinds de eerste iPad in 2010. Er zijn geruchten over een iPad Pro met een OLED-scherm, twee formaten van de iPad Air, een nieuwe Apple Pencil en een Magic Keyboard.

Microsoft en meer

Maar de Freakin’ Nerds praten over nog veel meer onderwerpen. Zo komt AI twee keer naar voren, bij Drake en bij Microsoft. Maar beide keren is dit om een totaal andere reden. Ook vertelt Metro’s Roos nog over hoe uitputtend Zoom-meetings eigenlijk zijn en worden Harry Potter-fans lekker verwend.

Verder sluit de podcast weer lekker af met wat handige tips waar je vast en zeker wat aan zal hebben. Zo wil je misschien je kast even een keer doorspitten voor producten die wellicht over de datum zijn, want van sommige weet je waarschijnlijk niet eens dat ze over de datum kunnen. Maar om hierachter te komen kan je Freakin’ Nerds checken op Spotify, Apple Podcasts of Podimo.

Freakin’ Nerds is een podcast over technologie, popcultuur en lifestyle die gemaakt wordt door de redactie van WANT. Wekelijks pakken we het nieuws beet om te praten over wat er speelt in de markt en discussiëren daarover.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen