Sportieve benzinebakken leggen het qua plezier af tegen deze elektrische auto

Podcasts Mark Hofman 26 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Als er een elektrische auto is die de autoliefhebber wil kopen, dan is het de Hyundai Ioniq 5 N wel. Autovisie-redacteur Stijn Kuster vertelt er alles over in de meest recente aflevering van onze Freakin’ Nerds-podcast.

Er zijn veel elektrische auto’s beschikbaar op de markt die langzaam maar zeker steeds minder te bieden hebben voor de echte autoliefhebber, aldus de liefhebber zelf. Maar volgens de heren van Autovisie is er nu een nieuw model, in de vorm van de Hyundai Ioniq 5 N, die daar verandering in brengt.

Dat vertelt Autovisie-redacteur Stijn Kuster in de meest recente aflevering van de Freakin’ Nerds-podcast. De podcast waarin hij samen met WANT’s Mark Hofman en Jeroen Kraak praat over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van technologie, popcultuur en lifestyle.

Hyundai Ioniq 5 N: de leukste elektrische auto van het moment

Vorige week kondigde Hyundai een nieuwe versie van zijn Ioniq 5 aan. De elektrische auto weet al sinds 2021 indruk te maken en krijgt er nu dus een sportief broertje bij. Qua uiterlijk valt er, naast een nieuwe kleurenoptie, niet veel verandering te ontdekken. Aan de binnenkant daarentegen…

De Ioniq 5 N is gewapend met 650PK en 770 Nm, waarmee hij in 3,4 seconden naar de 100 kilometer per uur vliegt en een topsnelheid van 260 kilometer per uur haalt. Er gaat een actieradius van 448 kilometer mee gepaard door het accupakket van 84 kWh en hij heeft een prijskaartje van 73.995 euro.

Daarmee is de Hyundai Ioniq 5 N uniek in zijn klasse en, volgens Autovisie-redacteur Peter Hillhorst, leuker dan menig sportieve benzinebak. Een prachtig verhaal om de tweede aflevering van het derde seizoen van onze Freakin’ Nerds-podcast mee te beginnen.

Call of Duty en Samsung ook in Freakin’ Nerds

Naast het nieuws over die leuke elektrische auto spraken Mark Hofman, Jeroen Kraak en Stijn Kuster over meer zaken. Zo bracht Jeroen het verhaal over de reden dat Call of Duty: Warzone Mobile niet in Nederland te spelen is wegens de gokregels die we in ons land hebben.

Mark had het, net als in de WANT Weekly van afgelopen zaterdag, over de eventuele komst van de Samsung Galaxy Z Fold 6 FE. Deze goedkope opvouwbare smartphone zou naar verluidt slechts 899 euro kunnen kosten, waardoor de toekomst van de smartphonemarkt zomaar eens zou kunnen veranderen.

Luister Freakin’ Nerds in je favoriete podcast-app

De lezers die Freakin’ Nerds al enige tijd volgen weet dat het daar niet bij is gebleven. Ik kwam bijvoorbeeld met onze Want Weekly als tip, waar Stijn je waarschuwde voor een probleem waar menig elektrische auto last van heeft. Jeroen sloot het af met een heerlijke functie in Google waarmee het vinden van muziek makkelijker wordt dan ooit tevoren.

Freakin’ Nerds is op veel verschillende plekken te luisteren, waaronder de Spotify-embed hieronder:

Maar je kunt de podcast logischerwijs ook beluisteren via Apple Podcasts of je favoriete podcast-app zoals Podimo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen