Podcast | Sonos Ace, problemen voor Apple en vrouwen rijden beter dan mannen

Podcasts Mark Hofman 22 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Een dagje later dan normaal, maar het is tijd voor een nieuwe aflevering van de Freakin' Nerds podcast. WANT's Jeroen Kraak en ondergetekende praten met Autovisie's Coen Grutter over de Sonos Ace, het rijgedrag van mannen en de problemen van Apple.

Iedere week praat de redactie van WANT je bij over de laatste ontwikkelingen in de wereld van technologie. Deze week, een dagje later dan normaal door Pinksteren, doen ze dat met niemand minder dan Coen Grutters, redacteur bij Autovisie. Tijd voor een nieuwe Freakin’ Nerds, dus.

De mannen hebben het natuurlijk over die nieuwe Sonos Ace die deze week is aangekondigd. De eerste koptelefoon van Sonos heeft een hoop te bieden, maar lijkt met een hoog prijskaartje nog wel iets los te maken bij de mensen. Al is dat zeker niet het enige wat er gebeurde.

OpenAI en Apple onder vuur

OpenAI ligt, net als Apple, onder vuur. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat actrice Scarlett Johansson woest is op het bedrijf. De maker van ChatGPT werd vorig jaar gevraagd om mee te werken aan de, inmiddels bekende, stemassistent van de AI. Na het weigeren van dat verzoek werd de actrice dit jaar nog eens gevraagd, waar OpenAI op hetzelfde antwoord kon rekenen.

Ondanks het afwijzen van het aanbod heeft Scarlett Johansson toch met groot ongenoegen naar Sky zitten luisteren. De stem van ChatGPT 4o komt haar namelijk wel heel erg bekend voor. Alsof ze het zelf heeft ingesproken zelfs…

Aan de andere kant van de markt is het Apple dat veel los weet te maken. Het Amerikaanse bedrijf bracht vorige week iOS 17.5 uit voor de iPhone, waardoor oude, verwijderde foto’s opeens weer opdoken in de foto-app van verschillende gebruikers.

Zeker door de gevallen waarbij een iPad compleet gewist was en het gebrek aan een reactie van Apple zelf, gaan nu de wildste verhalen rond. Terecht, want Tim Cook heeft hier wel echt iets uit te leggen.

Elektrische auto van Nederlandse bodem en vrouwen rijden beter dan mannen

Het was voor Autovisie ook de week dat het als eerste van Nederland een rijtest had met een elektrische auto van Nederlandse bodem. Coen Grutters liet weten dat de Carice TC2 een bijzonder leuke auto is om te rijden, maar vooral een paar opmerkelijke dingen heeft.

Denk daarbij aan het extreem lichte gewicht, het gebrek aan stuurbekrachtiging en de compactheid van de auto. We kunnen het je uitleggen, maar Coen laat het zelf een stuk beter zien:

De Freakin’ Nerds podcast van WANT

Freakin’ Nerds is een podcast geproduceerd door de redactie van WANT (Mediahuis Nederland). Door enthousiasme en humor te combineren zorgt deze informatieve podcast ervoor dat luisteraars in no time weer op de hoogte zijn van het laatste nieuws rondom technologie en popcultuur.

De podcast wordt gepresenteerd en geproduceerd door WANT-hoofdredacteur Mark Hofman die wordt bijgestaan door redacteur Jeroen Kraak. In samenwerking met de Digital Platforms van Mediahuis Nederland wordt de gastplek wekelijks opgevuld door een van de overige redacties. De vaste gasten zijn afkomstig van Autovise, NSMBL en Metro.

Freakin’ Nerds is te luisteren op o.a. Spotify, Apple Podcasts, Podimo of waar jij je podcasts ook vandaan haalt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen