De iPhone-functie die bijna iedereen over het hoofd ziet | Freakin’ Nerds

Podcasts Mark Hofman 3 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Er is een functie op de iPhone die bijna iedereen kent, maar desondanks bijzonder weinig gebruikt wordt. Hollywood grijpt verder naar AI, Formule 1 komt terug op tv én twee nachten slecht slapen is een ramp voor je lichaam. Dat moet wel een nieuwe aflevering van onze Freakin’ Nerds-podcast zijn. Toch?

De iPhone kent talloze functionaliteiten, maar niet iedere functie wordt daadwerkelijk goed gebruikt. Sterker nog: als het op de herstel-melding aankomt weten we allemaal precies wat we bedoelen, maar hebben de meeste geen flauw idee wat de functie precies doet.

In de derde aflevering van het derde seizoen Freakin’ Nerds praten WANT’s Mark en Jeroen met Metro-eindredacteur Roos Ravensbergen over precies dit tipje. En natuurlijk nog heel veel meer.

De iPhone-functie die bijna iedereen over het hoofd ziet

Er is een functie op de iPhone die we allemaal kennen, maar bijna nooit gebruiken. Het is het Herstel Typen-blokje dat zo nu en dan op je Apple-smartphone verschijnt. Dat hij bestaat weten we, wat het doet is voor sommigen een mysterie.

Niet voor Metro-eindredacteur Roos Ravensbergen. Ze was deze week te gast in onze Freakin’ Nerds-podcast en vertelde ons menig vriend en vriendin versteld te laten staan door de functie te gebruiken. “Ik sloot een tabblad dat ik niet had moeten sluiten, dus ik schud met mijn telefoon tot Herstel tabblad sluiten in beeld komt. Ik druk op herstel en heb dat tabblad weer terug”, zegt ze. “Die vriendin van mij keek me aan en vroeg wat ik aan het doen was.”

De browser is trouwens niet de enige plek waar dit mogelijk is. Het is middels deze weg ook mogelijk om weggehaalde items, bijvoorbeeld in een digitaal boodschappenlijstje, terug te roepen als je deze per ongeluk hebt verwijderd.

AI in Hollywood, F1 op TV en nog heel veel meer

Dat is natuurlijk niet het enige wat onze podcast deze week te bieden heeft. Jeroen praat bijvoorbeeld over de samenwerking tussen Talpa en Viaplay, waarmee de Formule 1 weer terugkeert op televisie. Mark heeft heet ondertussen over OpenAI en zijn acties in Hollywood, terwijl Roos je alles vertelt over de gevolgen die twee nachten slecht slapen hebben.

Freakin’ Nerds is een podcast over technologie, popcultuur en lifestyle die gemaakt wordt door de redactie van deze website. Wekelijks pakken we het nieuws beet om te praten over wat er speelt in de markt en discussiëren we aan de hand van stellingen.

De aflevering van deze week is te beluisteren op Spotify:

Apple Podcasts of je favoriete podcast-app.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen