Voer je vissen tijdens het gamen met behulp van dit bizarre PC-aquarium

Gadgets Wesley Akkerman 4 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

We snappen allemaal dat je een PC koel moet houden tijdens het gamen, maar dit bedrijf gaat wel heel erg ver om dat doel te behalen. In plaats van simpele koeltechnieken zien we dat er een compleet aquarium aanwezig is in deze PC-kast. Stop er wat vissen bij en je bent ook tijdens een singleplayer game nooit meer alleen.

Wat nou als je heel graag een desktop-PC én een aquarium wil, maar te weinig ruimte hebt voor allebei? Dan heeft het bedrijf Metalfish hét product voor jou: de Y2 Fish Tank Chassis. Dit is namelijk een PC-kast en aquarium in één, waar je daadwerkelijk vissen in kunt stoppen. En weet je, waarom ook niet?

Gamen aquarium pc
Gamen op een aquarium-PC. (Afbeelding: Metalfish)

Gamen met je vissen

Metalfish is een Chinese fabrikant van verschillende PC-onderdelen, zoals torens, moederborden, ventilatoren en draden. Mocht je interesse hebben in dit bijzondere product, wees dan wel gewaarschuwd: je moet de PC zelf in elkaar zetten. Niet alleen moet je weten hoe dat moet, ook moet je overweg kunnen met het onderhouden van een aquarium.

De afmetingen van de kast zijn 370 bij 250 bij 290 mm. De inhoud is 27 liter, waar het aquarium dertien liter van nodig heeft. Daarom is er (relatief) weinig ruimte voor écht krachtig PC-hardware waar je op kunt gamen, maar je moet er toch wel een prima midranger mee kunnen bouwen. Waar heb je ruimte voor?

Gamen aquarium pc
Gamen op een aquarium-PC. (Afbeelding: Metalfish)

Dit past er in de PC-kast

De bijzondere PC-kast biedt ruimte voor twee ventilatoren van 90 mm, een enkele 2.5-inch drive en een videokaart die niet groter is dan 220 mm. Ook is er ruimte voor een kleine voedingsbron en zien we dat er twee USB-poorten zijn. Helemaal links zit overigens de powerknop.

Verder is er LED-verlichting aanwezig, die, volgens Metalfish, de groei van planten en vissen bevordert. Daarnaast is er nog een filter aanwezig dat tevens dienst doet als zuurstofgenerator. Of het aquarium daadwerkelijk helpt de PC koel te houden, is niet te zeggen — maar het ziet er op z’n heel uniek en cool uit.

Onlangs kwamen we ook een wel heel bijzondere Nintendo Switch-accessoire tegen. Eentje waar we, op z’n zachts gezegd, een beetje ongemakkelijk van werden. Je bekijkt ’em in het onderstaande artikel!

Nintendo Switch-accessoire symboliseert ‘never skip legday’ perfect

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Metalfish

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen