OxygenOS 13: zo ziet het nieuwe besturingssysteem van OnePlus er uit

Smartphones Wesley Akkerman 4 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Naast de nieuwe OnePlus 10T smartphone heeft Chinese fabrikant OnePlus ook een nieuw besturingssysteem laten zien. Het gaat om OxygenOS 13 dat een nieuwe versie van de softwareschil is. Spannende, want de vorige versie kon helaas op veel kritiek rekenen. Dat had te maken met het feit dat er teveel OPPO-invloeden aanwezig waren.

Daar waar OxygenOS altijd bekend stond om zijn snelle en opgeruimde karakter, heeft ColorOS van zusterbedrijf OPPO veel onnodige toeters en bellen. Gaat OxygenOS 13 hier, wanneer het systeem later dit jaar beschikbaar is voor de OnePlus 10 Pro en 10T, verandering in brengen?

OxygenOS 13 voor OnePlus 10 Pro en 10T

De update komt in elk geval eerst naar de OnePlus 10 Pro, maar zal eind dit jaar ook voor de nieuwe 10T-smartphone verschijnen. Een precieze releasedatum hebben we nog niet. OxygenOS 13 is in elk geval gebaseerd op Android 13 en neemt de vorm van het Aquamorphic Design aan. Het bedrijf keek hiervoor goed naar Google.

Dat bedrijf maakt gebruik van ronde en gladde vormen voor Android 13, een designfilosofie die OnePlus dus overneemt. Uiteraard biedt de Chinese fabrikant ook nog unieke onderdelen aan, zoals AI System Booster. Daarmee optimaliseert het systeem het gebruik van het werkgeheugen, waardoor je snel tussen apps wisselt.

HyperBoost-modus voor gaming

Verder krijgen de toestellen van OnePlus via OxygenOS 13 toegang tot de HyperBoost-modus voor gaming. Veel van dit soort toevoegingen kun je amper als ‘nieuw’ bestempelen. Het lijkt er meer op dat we te maken krijgen met allerlei functies die prettig doorontwikkeld zijn en dus een stuk beter werken dan nu het geval is.

OnePlus 10 Pro: tijd om het verleden eindelijk achter ons te laten

De Zen-mode keert terug van weggeweest, wat voor veel gebruikers mogelijk goed nieuws is. Met die modus kun je even ontspannen en allerlei functies van je telefoon tijdelijk uitschakelen, waardoor je niet gestoord wordt. Het wachten is nu op het moment dat de update arriveert voor de 10 Pro en later de 10T.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

OnePlus

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen