Elton John en Benny Andersson (ABBA) pakken keiharde TikTok-viral

Apps Wesley Akkerman 4 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Elton John en Benny Andersson, van ABBA, doen vrolijk mee met trends op TikTok. De app wordt voornamelijk door jongeren gebruikt. Binnen de app staat muziek centraal, dus in het verlengde daarvan is het nog niet eens zo heel vreemd dat de twee legendes meedoen. Ze reageren op een onlangs verschenen mash-up.

Eind juni plaatste het TikTok-account reymifasol een interessante video op het platform. In de video laat de persoon horen dat het nummer Bennie and the Jets, van Elton John, heel mooi de noten overpakt van ABBA’s Chiquitita. Je hoort de eerste paar noten van het tweede nummer en vervolgens een paar noten van het eerste liedje.

Elton John en Benny Andersson los op TikTok

Een ontzettend simpele insteek die verdomd goed gevonden is. Het harde werk van reymifasol werd goed beloond: die video is namelijk al meer dan vijftigduizend keer gebruikt in andermans video’s. Op TikTok kun je audio vanuit andere video’s voor je eigen producties gebruiken; zo kreeg deze video dus veel aandacht.

@abba

Heard that ’Chiquitita’ was trending again…with @Elton John! #ABBA #pop #piano

♬ Benny and Chiquitita – reymifasol

De video genereerde zo veel aandacht, dat zelfs de schrijvers van die nummers ervan op de hoogte zijn. Dat zijn natuurlijk Elton John en Benny Andersson, die met een eigen video reageren op de recent ontwikkelde trend. Dat resulteert in een korte, grappige video, die we hierboven overgenomen hebben.

Nummers van jaren geleden

De video verscheen op het TikTok-account van ABBA. Eerst zien we Andersson op de piano de intro spelen, en kort daarna schakelt de camera over naar Sir Elton John. Die doet, met een zeer vrolijke blik op z’n gezicht, lekker mee met de trend door dus de noten uit z’n eigen nummer te spelen.

TikTok neemt geen genoegen en richt de pijlen nu ook op gaming

Het is redelijk opvallend dat dergelijke muziek ineens de kop opsteekt. Chiquitita komt namelijk uit 1979 en Bennie and the Jets uit 1973. Je zou verwachten dat veel gebruikers van deze app te jong zijn om dergelijke muziek te kennen of te waarderen. Maar als liedjes lekker klinken maakt het niet uit hoe oud ze zijn, toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

TikTok

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen