Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 5 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Gek op Harry Potter? Dan moet je deze winkel in New York eens bezoeken

Het eerste boek over Harry Potter werd alweer bijna 25 jaar geleden, in 1997, gepubliceerd. In totaal vlogen er miljoenen boeken van de Britse schrijver J.K. Rowling over de toonbank. Het verhaal over de jonge tovenaar betoverde menig hart en doet dat anno 2021 nog steeds. De boekenreeks, die inmiddels veel meer is dan alleen een boekenreeks, is nog altijd zo populair dat er binnenkort in het New Yorkse Manhattan een nieuwe flagship store opent geheel in thema.

Het duurde even, maar serieuze Harry Potter-fans (aka ‘Potterheads’) in New York hebben hun uitnodiging voor Hogwarts dus eindelijk ontvangen. De nieuwe magische Harry Potter Store New York opende zijn deuren op drie juni voor tovenaars én mugges.

Walhalla voor Harry Potter fans in New York

Hogwarts? Muggles? Is dit iets te veel Harry Potter-jargon voor je? Dan ben jij waarschijnlijk niet het publiek voor deze grote winkel met drie verdiepingen in tovernaar-thema. Wie wel begrijpt waar we het over hebben kan vanaf drie juni terecht aan de 953 Broadway in New York City voor de nodige (en onnodige) Harry Potter en Fantastic Beasts merchandise. Tenminste, wanneer we weer overzees kunnen reizen natuurlijk.

Harry Potter New York is de eerste officiële flagship store van de franchise in New York City. De winkel opent zijn deuren naast het iconische en wereldberoemde Flatiron gebouw.

Interactieve betoverende winkelervaring voor Potterheads

De Harry Potter Store New York is uiteraard ontworpen met oog voor detail. Fans kunnen er in ieder geval de ogen uit hun Potterhead kijken naar de perfecte aankleding van de shop, waaronder een enorme Fawkes de Phoenix en Griffin, en een wenteltrap die verdwijnt in de duisternis alsof je op het Ministerie van Magie bent. Al kunnen bezoekers ook in het rode telefoonhokje stappen om naar het Ministerie van Magie te ‘verdwijnselen’. Daarnaast kan men er onder meer een toverstaf uitkiezen bij Ollivanders en bij Hagrid’s enorme laarzen passen.

Naast de items en interactieve onderdelen die speciaal voor de enorme winkel zijn ontworpen en de merchandise die er te koop is, zijn er ook rekwisieten uit de film te bewonderen. Denk bijvoorbeeld aan sommige van Voldemort’s horcruxes, Tom Riddle’s (of voor de Nederlandse Harry Potter lezers ‘Marten Vilijn’) dagboek, verschillende toverstoffen van bekende personages uit de boeken- en filmreeks en Ravenclaw’s diadeem.

Harry Potter express
Hogwarts Express (Afbeelding: Gabriela Palai / Pexels)

Volgens Sarah Roots van Warner Bros brengt Harry Potter New York een nieuwe winkelervaring naar de stad. Of die winkelervaring daadwerkelijk zo betoverend en magisch is als hij klinkt, weten we pas wanneer onze Nimbus 2000 is gerepareerd en we de Atlantische Oceaan kunnen overvliegen om de winkel met eigen ogen te zien. We krijgen nu al dorst bij de gedachte aan een vers getapt boterbiertje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!