Handig: zo zet je het geluid bij Facebook-video’s standaard uit

Apps Lisanne Beijen 15 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Normaliter gaat ons hart sneller kloppen van updates. Niet van de update van Facebook! Het is nu zo dat het geluid van video’s pas aanspringt als je op een video klikt. Met de nieuwe update zal het geluid van video’s automatisch aanspringen. Vervelend, ja! Lees hier hoe je deze functie uitschakelt:

Geruisloos je nieuwsoverzicht op Facebook checken

Laten we eerlijk wezen: het is best irritant als het geluid tijdens het checken van je Facebook-tijdlijn aanspringt. Nu kun je oordoppen kopen en deze de gehele tijd in je apparaat laten om dit tegen te gaan. Dat is niet nodig. Via het instellingenmenu kun je dit tegengaan..

Hoe zet ik het geluid uit?

Op een iPhone doe je dat als volgt. Open Facebook en druk rechtsonderin op de drie streepjes. Scrol naar beneden, tik op ‘Instellingen’ en druk op ‘Accountinstellingen’. Klik hier op ‘Geluiden’. Je zult binnenkort dan de optie ‘Video’s in News-Feed met geluid aan zien’, die je dan ook kunt uitzetten.

Facebook

Op Android tik je rechtsbovenin op de drie streepjes. Vervolgens scrol je naar beneden en selecteer je de ‘Appinstellingen’. Vervolgens druk je op ‘Video’s in News-Feed met geluid aan’ om het uit te schakelen. Klaar is Kees.

Facebook

Een Facebook-video bekijken tijdens het whatsappen

Dat is niet de enige verandering. Ook de weergave verandert. Zo krijgt de app een picture-in-picture modus. Dat betekent dat je de video naar het hoekje van je scherm kan slepen.

De video blijft dan afspelen terwijl je verder door je tijdlijn scrolt. De functie werkt op Android-toestellen ook buiten de app. Dus als je een video wilt blijven kijken terwijl je een WhatsAppje beantwoordt, dan kan dat!

De update is er nog niet

Het kan zijn dat de update nog niet op jouw telefoon beschikbaar is. Kijk later maar even of-ie er al is. En helaas, als je Facebook op je desktop gebruikt, dan kun je het geluid (nog) niet volledig uitschakelen. Als je dat vervelend vindt, dan kun je de optie van automatisch afspelen van video’s uitzetten.

Dat doe je rechtsbovenin op het driehoekje te drukken en naar je ‘Instellingen’ te gaan. Vervolgens vind je in de linkerkolom ‘Video’. Tik hierop en schakel ‘Video’s automatisch afspelen’ uit.

Facebook blijft bezig. Zo werd er aan het begin van deze week nog een nieuwe functie van Facebook aangekondigd. Een hele handige! En hier nog wat handige tips over hoe je van vervelende Facebook-‘vrienden’ af komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen