Vijf redenen om (niet) voor een Opel Corsa te kiezen

Elektrische auto's Ilona Braam 18 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

De Opel Corsa werd in 1982 geboren en is een auto uit de compacte klasse. De Corsa is een populair model en wordt over bijna de hele wereld verkocht (onder verschillende namen). Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor een Opel Corsa te gaan.

Compact maar pittig

Vaak is het idee dat een kleinere auto ook wel wat minder krachtig zal zijn. Vaak is dat inderdaad ook zo, maar de Opel Corsa houdt zich krachtig staande op de weg. De motor levert mooie prestaties om lekker over de weg te scheuren. Met de stuurbekrachtiging zit het ook goed. Deze is redelijk licht, maar toch direct genoeg om soepel rond te kunnen rijden. Al met al krijg je met de Corsa een prettige rij-ervaring.

Opel Corsa

Perfect voor een gezin in de stad

Omdat de auto klein is, is hij natuurlijk perfect om door smalle steegjes te maneouvreren in de drukke stad. Vooral voor een gezin in de stad is hij handig, want hij komt met genoeg ruimte achterin voor de kinderen om comfortabel te zitten. Daarnaast is er een model met twee deuren achterin, zodat je bijvoorbeeld een kinderzitje makkelijk zou kunnen installeren op de achterbank in plaats van moeilijk te doen via de voorste stoelen.

Genoeg ruimte voor je bagage

Ook voor je bagage heb je verrassend genoeg voldoende ruimte in het kleine autootje. Op de één of andere manier weet de Corsa toch behoorlijk wat ruimte in de compacte carrosserie te verstoppen. Je hebt natuurlijk geen zeeën van ruimte, maar precies genoeg.

Relatief duur

De Opel Corsa is een populaire auto. Helaas heeft dit als gevolg dat dit de auto relatief wat duurder maakt dan vergelijkbare minder populaire modellen. Je betaalt voor een deel voor de naam en niet de daadwerkelijke prestaties van de auto. Als je een wat kleiner budget hebt is het verstandig ook naar andere modellen te kijken om meer uit je geld te halen.

Opel Corsa

Elektronische probleempjes

Een ander minpunt aan de auto, is het feit dat hij wel eens te maken krijgt met elektronische storingen. Misschien toch wat vaker dan je zou willen. Het elektronische deel van het contactslot zou soms wat problemen opleveren en ook zouden er issues zijn met de meetinstrumenten in het dashboard. Soms zouden deze geen goed contact maken met de benodigde energiebron.

De Opel Corsa is niet uiteraard niet het enige compacte model van de automaker. Lees ook over de vijf redenen waarom je wel of niet voor een Opel Karl of Opel Astra zou moeten gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen