Rutger Houweling
Rutger Houweling Elektrische auto's 21 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Vijf redenen om (niet) voor Opel Karl te kiezen

De Opel Karl is een compacte crossover, die perfect past tussen de andere stadsauto’s zoals de Volkswagen Up. Het is een vijfdeurs auto met ruimte voor vijf mensen, waardoor het goed functioneert als kleine gezinsauto’s. Dit zijn de vijf redenen waarom je wel of juist niet voor de Opel Karl zou moeten kiezen.

Opel Karl: soepel rijgedrag en stabiele wegligging

De Opel Karl is perfect om door de stad te rijden. De besturing is licht en direct, waardoor je soepel door de straten kunt manoeuvreren. Wanneer je parkeert wordt de bekrachtiging iets sterker in de city stand, zodat je ook dat zonder kleerscheuren overleeft. Ook als de auto wat voller en zwaarder is blijft hij stabiel op de weg. Wel is het zo dat je obstakels op de weg zoals verkeersdrempels goed voelt.

Opel Karl

Klein maar veilig

De nieuwe Opel Karl is helemaal up to date wat betreft veiligheidsopties. Voor overdag is er dagrijverlichtingen en bij elke bocht wordt je begeleid met actieve bochtverlichting. Verder is er een Cruise Control feature met snelheidsbegrenzer, welke vooral in de stad handig is als je bijvoorbeeld niet harder dan 30 kilometer per uur mag. Optioneel is de auto uit te breiden met een Park Assist en Lane Departure Warning feature.

Opel

Interieur met oog voor detail

Aan het interieur van het autootje valt niks op te merken. Ten eerste is het een stuk ruimer dan je zou verwachten en de driepuntsgordels zorgen ervoor dat iedereen veilig in de auto zit. Het dashboard ziet er goed uit en sluit perfect aan op de deurpanelen. Dit oog voor detail geeft het interieur een luxe uitstraling, waardoor je hem bijna in een hoger segment zou plaatsen. In de nieuwe Opel Karl kun je zelfs gebruik maken van een verwarmbaar stuurwiel en verwarmbare stoelen.

Opel Karl

Motor niet optimaal voor hogere snelheden

De 1.0 liter motor doet zijn werk goed in de stad en daar is de auto tenslotte ook voor bedoeld. Als je de snelweg op gaat krijgt hij het wel wat moeilijker bij snelheden boven de 80 km per uur. Bij het inhalen moet je als snel twee versnellingen terugschakelen.

Opel Karl

Opel Karl minder stabiel op de snelweg

Omdat de besturing van de Opel Karl vrij direct is, kan dit ervoor zorgen dat de auto wat onrustig stuurt wanneer je je op de snelweg bevindt. Zoals gezegd heeft de motor het dan ook wat moeilijker en het feit dat het een kleine auto is helpt dan ook niet mee.

Als je een compacte auto wilt met wat meer verschillende modellen, is de Opel Corsa een leuke optie. Om je op weg te helpen hebben we ook de vijf voor en nadelen van de Opel Corsa op een rijtje gezet. En neem gerust een kijkje op onze speciale auto-pagina. Enjoy driving!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!