Genshin Impact laat Fortnite en GTA 5 op indrukwekkende wijze achter zich

Games Mark Hofman 4 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Als mensen aan de grootste games van het afgelopen jaar denken komen namen als Fornite en GTA 5 logischerwijs voorbij. Toch zijn dit op financieel gebied niet de meest succesvolle games. Free-to-Play RPG Genshin Impact weet de concurrentie namelijk ruim achter zich te laten.

Ondanks het feit dat Ghensin Impact volledig gratis te spelen is levert de game ontwikkelaar miHoYo ongelofelijk veel geld op. Via Gacha Gaming (Reddit) wordt duidelijk hoeveel geld dat precies is. Ik denk dat weinig mensen het goed zouden voorspellen.

Genshin Impact passeert Fortnite

In september 2020 maakte de wereld kennis met Genishin Impact: een Free-To-Play Action RPG van ontwikkelaar miHoYo. Waar het idee voor de game bij veel mensen voor release al aansloeg heeft het na release de gehele markt in zijn greep genomen. Na het eerste succesvolle jaar kreeg de game te maken met een lading negativiteit, wat ervoor zorgde dat veel spelers het spel uiteindelijk verlieten. Maar dat mag de pret voor ontwikkelaar miHoYo duidelijk niet drukken. Op financieel gebied, dan.

Genshin Impact
Genshin Impact (Afbeelding: miHoYo)

Via subreddit Gacha Gaming worden de financiële cijfers van de eerste jaar van de game gedeeld. De resultaten zijn dusdanig groot dat spellen als Fortnite, Grand Theft Auto V en Call of Duty: Modern Warfare deze prestatie niet wisten te evenaren. En laten we eerlijk zijn: dat zijn zeker niet de kleinste namen. Fortnite wist in zijn eerste jaar bijvoorbeeld 1 miljard dollar om te zetten. Cijfers die door Genshin Impact op z’n minst verdubbeld zijn. Volgens de berichtgeving heeft het spel in het eerste jaar tussen de 2,3 miljard dollar en 3,7 miljard dollar omgezet. Goede genade!

Om het feest nog meer bizar te maken: 2.1 miljard dollar omzet is alleen al afkomstig van de mobiele versie voor de game. Dit is dus de omzet zónder dat daar de PlayStation 4, PlayStation 5 of Windows-versie mee berekend is. Het is toch bijna niet te geloven?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen