Gmail-app krijgt handige functie en nieuw design van Google

Apps Jeroen Kraak 8 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Google werkt aan een flinke metamorfose voor de Gmail-app. Het gaat er anders uitzien en je krijgt een nieuwe functie erbij.

Google opent steeds meer de aanval op Microsoft Teams. Met Workspace wil het een eigen werkruimte creëren. Het centrale punt daarin lijkt Gmail te worden. Het wordt de hub die verschillende services bij elkaar laat komen, meldt The Verge.

Google Meet komt eraan in Gmail

Google gaat namelijk Google Meet toevoegen aan de Gmail-app. Om de dienst te gebruiken is dus niet meer de speciale Meet-app meer nodig. Het is straks dus mogelijk om te bellen via Gmail of een vergadering bij te wonen. Het bedrijf kiest speciaal voor Gmail om als hub te gebruiken, omdat het een van de populairste diensten is van het bedrijf. Het is dus de ideale tool om mensen de andere functies te introduceren.

Google heeft goed gekeken naar Microsoft. Dat bedrijf gebruikt Outlook al als een hub voor meerdere diensten. Zo vind je daar jouw e-mail, kalender en contacten. Gmail breidt haar services ook beetje bij beetje uit. Waar het eerst alleen een app was voor e-mails is het nu ook mogelijk om te chatten, deel te nieuwe aan videoconferenties en straks dus ook bellen.

Gmail krijgt een extra functie, maar dat geldt niet voor iedereen

Het uiterlijk gaat veranderen

Het betekent ook dat het uiterlijk van de Gmail-app gaat veranderen. Nu kun je in de app in totaal drie tabs selecteren: e-mail, Chat en Meet. Met het nieuwe design komen er ook nieuwe tabs bij. Als je die functies niet gebruikt, is er geen probleem. Je kunt de tabbladen gewoon verbergen. Dat doe je naar instellingen te gaan en vervolgens druk je op jouw e-mailadres. Daar kun je selecteren welke kolommen je wil zien.

Als eerste zullen de nieuwe functies beschikbaar komen voor zakelijke gebruikers, daarna rolt Google het ook uit voor gewone consumenten. Je zult dus nog even moeten wachten als je geen zakelijke klant bent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen