Google Drive komt met functie waar je al heel lang op wacht

Apps Jeroen Kraak 3 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Soms worden er functies aan apps toegevoegd waarbij je jezelf afvraagt waarom het niet eerder het geval was. Google Drive komt nu met zo’n toevoeging.

Google werkt al een tijd aan de save any file-optie in Drive. De functie werd twee jaar geleden voor het eerste geïntroduceerd, maar kende veel problemen. Het bleef daarom een hele tijd in de beta-fase. Toch is er nu licht aan het einde van de tunnel, want eindelijk is de functie nu voor iedereen beschikbaar. Deze feature maakt Google Drive voor veel mensen weer wat makkelijker.

Een nieuwe functie in Google Drive

De save any file-functie maakt het simpel om documenten op te slaan. Het maakt overigens niet uit wat voor soort document het is. Je kunt verschillende doc’s aanvinken die ook offline beschikbaar zijn. Je hoeft deze dus niet eerst te downloaden of gebruik te maken van de Google-functies op je desktop. Natuurlijk was dit al mogelijk met Google Docs en Sheets, maar met andere files zoals PDF was dat nog niet het geval.

Om gebruik te maken van save any file is heel simpel. Klik met je rechter muisknop op de desbetreffende documenten en dan hoef je alleen maar ‘available offline’ (offline beschikbaar) aan te klikken. De functie is voor iedereen beschikbaar die die Drive gebruikt. Dat betekent dus voor zowel Workspace-klanten als mensen met een persoonlijk Google-account.

Handig

Een offline functie is natuurlijk hartstikke handig en eigenlijk kun je het een beetje vergelijken met de offline modus van een spotify of Netflix. Als je ergens wil werken waar de connectie slecht is of waar je de verbinding niet vertrouwt, geeft dit net weer wat extra mogelijkheden.

Eerder kwam Google al met een aantal andere functies die het werken makkelijker maken. Zo Maakt Google Meet een einde aan een van de grootste frustraties van het afgelopen jaar. Ook is Drive al in een nieuw jasje gestoken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ghacks

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen