Gmail gaat je grootste irritatie rondom pakketjes eindelijk oplossen

Tech Sabine Schults 19 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Als je regelmatig online bestelt, is het enorm frustrerend om de status van elk pakket via een andere app te volgen. Gmail brengt daar nu eindelijk verandering in. De e-maildienst maakt het namelijk mogelijk om de status van je pakketjes voortaan vanuit de app te volgen.

Dat doet Gmail op basis van de track-and-trace-code die in de e-mailbevestiging van je bestelling staat. De status van je pakketjes worden op de achtergrond opgehaald en bijgehouden. Zo kan de app je dezelfde informatie tonen die je ook in de app van de bezorgdienst zou vinden.

Vaarwel pakketjesfrustratie

De lucky bastards in Amerika konden al even gebruikmaken van deze Gmail-functie, maar sinds januari van dit jaar mogen wij er in de Benelux ook van genieten! Hoog tijd om ‘m in te schakelen voor de pakketjes dus! Standaard staat deze instelling uitgeschakeld.

Om gebruik te maken van deze superhandige functie, kun je de volgende stappen doorlopen.

Voordat je aan de slag gaat, is het handig om te weten dat de functie momenteel nog niet met elke bezorgdienst lijkt te werken. Het kan dus zijn dat je de ene keer wel je pakketje kunt volgen via Gmail en de andere keer niet. Hopelijk komt daar snel verandering in, want deze functie gaat je leven heel wat makkelijker maken!

Zo volg je pakketjes met Gmail

Op een Android-toestel open je de Gmail-app en tik je op de drie horizontale streepjes linksboven in beeld. Open vervolgens de Instellingen en selecteer het juiste account. Zorg dat Verzendstatus bijhouden is ingeschakeld. Dit vind je onder Algemeen.

Pakketjes volgen via Gmail
Rechtstreeks in je mail up-to-date (Afbeelding: Gmail)

Heb je een iPhone, dan is het ook mogelijk om de status van je pakketjes te volgen. De instelling is echter iets meer verstopt. In de iOS-app van Gmail ga je naar de Instellingen (via de drie horizontale streepjes) en tik je op Privacy van gegevens. Schakel Verzendstatus bijhouden in.

De simpele manier waarop jij Gmail een stuk overzichtelijker maakt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen