Jelle van Es
Jelle van Es Games 5 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Goed nieuws voor PlayStation 5-jagers: de voorraad gaat toenemen

Het is op dit moment nog altijd enorm lastig om op een normale manier een PlayStation 5 te vinden. Ze zijn er soms wel, maar vliegen dan ook weer snel de winkel uit, waardoor de problemen toch behoorlijk blijven bestaan.

Ondanks dat, zijn er inmiddels wereldwijd al 10 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 verkocht. Wat dat betreft doet de spelcomputer het beter dan zijn voorganger. Het probleem is dat de vraag gewoon veel hoger is. Sony denkt nu voor een deel het probleem op te kunnen lossen.

PlayStation 5-voorraden nemen toe

In de presentatie van de kwartaalcijfers vroegen de investeerders naar de problemen rondom de PlayStation 5. De CFO van Sony, Hiroki Totoki had op dat gebied goed nieuws. De spelcomputer maakt net als veel andere technologische producten gebruiken van een semiconductor. En daar zijn wereldwijd dankzij de coronaproblemen tekorten van ontstaan. Daardoor kon de productie van de PS5 ook niet zo opgeschroefd worden als dat het bedrijf misschien zou willen. Maar nu zou Sony een goede voorraad hebben opgebouwd. Als gevolg daarvan zou er kunnen worden voldaan aan de doelen die Sony zichzelf heeft opgelegd.

PlayStation 5 controller
PlayStation 5 controller (Afbeelding: Sony)

Dat betekent dat Sony voor het einde van het financiële jaar, dat loopt tot en met 31 maart 2022, zo’n 14,8 miljoen exemplaren wil verschepen aan de winkels. Dus zoveel chips zou het bedrijf dus hebben verzameld om dat te kunnen maken. Dat zou dus betekenen dat er voor 31 maart 2022 wereldwijd zo’n 25 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 verkocht kunnen zijn. Dat zou dus betekenen dat er rondom die tijd dus heel wat voorraad is en het dus makkelijker zou moeten zijn om zo’n spelcomputer in huis te halen.

Kerstinkopen

Wat dat betreft zou het goed kunnen dat je straks de PlayStation 5 op je verlanglijstje voor kerst kunt zetten. Of je hem dan ook krijgt, dat is nog de vraag, want met 499 euro is het nog altijd een duur ding, die wellicht niet helemaal op een verlanglijstje hoort te staan. Wil je meer lezen over de spelcomputer? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

PlayStation 5 weer (beperkt) op voorraad: zo kun je ‘m scoren bij Coolblue

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!