Laptop met tien uur batterij voor minder geld: AMD gelooft dat het kan!

Tablets, Laptops & Computers Mark Hofman 23 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Een laptop die tien uur lang met een volledig opgeladen accu doet, maar minder hoeft te kosten. Dat is het beeld van AMD dat het tijdens Computex 2022 deelt met de wereld.

Het toekomstbeeld wordt afgegeven nadat het bedrijf zijn nieuwe AMD Ryzen Mendocino chip aankondigde. Laptops die gebruikmaken van dit nieuwe model, hebben de consument een hoop voordeel te bieden. Zo gelooft AMD zelf.

AMD belooft tien uur batterij voor minder geld

Met de nieuwe AMD Ryzen Mendocino gaat de doodgewone laptop volledig opnieuw gedefinieerd worden. Of het bedrijf ook daadwerkelijk die belofte waar kan maken is natuurlijk nog maar de vraag. Wel kunnen we stellen dat de belofte, de visie en de verwachting ons in ieder geval weten te enthousiasmeren.

Technisch praatje. De nieuwe Ryzen laptopchips van AMD combineren vier Zen 2 GPU-cores met de meest recente grafische kaart (RDNA 2) die draait op de 6 nanometer processor van TSMC. Het resultaat: een accuduur van tien uur in laptops tussen de $399 en $699 . Het is natuurlijk de vraag of AMD de prijzen direct in euro’s overneemt of dat het bedrijf nog iets sleutelt. Daarom vermelden we precies de prijs die men gecommuniceerd heeft.

Is een accuduur van tien uur een groot voordeel? Dat ligt natuurlijk volledig aan wat je gewend bent. Normaal gesproken weten laptops in de genoemde prijsklasse het tussen de vier tot zes uur vol te houden. De stap naar tien uur is wat dat betreft een prettige ontwikkeling te noemen. Zeker gezien AMD die tien uur niet als maximum, maar als minimum ziet.

Dezelfde belofte, een andere situatie

Het is niet de eerste keert dat AMD een dergelijke uitspraak doet. Een goedkope laptop met een grote accuduur door chips die het helemaal anders aanpakken. Ongeveer tien jaar geleden hoorde we hetzelfde verhaal van het bedrijf. Al was de situatie toen wel aanzienlijk anders. Fabrikanten namen het bedrijf nog niet serieus en implementeerden de chips nog niet massaal. Vandaag de dag zien we laptop na laptop verschijnen met de chips van AMD.

De innovatieve gadget waarmee Meta je laptop wil gaan vervangen

Je kunt stellen dat het bedrijf een zelfde belofte doet als tien jaar geleden, maar dit keer is het geloof in het realiseren van die belofte groter dan ooit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen