Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 23 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Google voert met Android 13 mogelijk deze grote wijziging door

Android 12 is pas net uit en het duurt waarschijnlijk ook nog wel even voor we met zijn opvolger aan de slag kunnen gaan. Maar dat wil niet zeggen dat er in de wandelgangen niet gesproken wordt over de software van Google.

Android Police maakt namelijk melding van een ontzettend handige feature die het besturingssysteem met zich mee kan brengen.

Android 13 in meerdere talen

We kunnen niet ontkennen dat Android over een goede talenknobbel beschikt. Het besturingsysteem van Google is op dit moment al in veel verschillende talen te gebruiken. Maar wat als we je vertellen dat zijn opvolger, Android 13, het nog beter voor elkaar heeft?

Volgens de mensen van Android Police werkt Google aan een meertalige-feature voor Android 13. Hiermee zou het niet alleen mogelijk zijn om het volledige systeem in een bepaalde taal te zetten. Consumenten kunnen er ook voor kiezen om per app een taal te kiezen. Je zou er dus voor kunnen kiezen om WhatsApp op Nederlands, Twitter op Spaans en YouTube op Engels te zetten.

Android 12 Google I/O
Android 12 op je smartphone. (Afbeelding: Androidpolice / Bewerking: WANT)

De functionaliteit is op dit moment nog in een vroeg stadium van ontwikkeling, maar lijkt dus wel met de volgende update naar smartphones te komen. Dat is in ieder geval de conclusie die getrokken wordt door Android Police na het zien van de vertaling-API in het huidige besturingssysteem van Google.

Voor wie maakt Google het?

Het is natuurlijk hartstikke leuk dat Android 13 een dergelijke feature met zich meebrengt, maar voor wie is dit nu eigenlijk handig? Op het eerste oog lijkt het erop dat voornamelijk de zakelijke markt hiervan kan profiteren. Als jij bijvoorbeeld je werk in het Engels moet doen, kun je ervoor kiezen om alle gerelateerde applicaties in die taal te zetten. Ondertussen kun jij de interface van je persoonlijke apps en je smartphone an sich gewoon in het Nederlands houden.

Android 12 vanaf nu (goed) te gebruiken op deze OnePlus-smartphones

Benieuwd op welke OnePlus-smartphones je het huidige besturingssysteem kunt gebruiken? Check dan zeker even het bovenstaande artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google voert met Android 13 mogelijk deze grote wijziging door
Sluiten