Google voorziet Android-app Gmail van prettig nieuw uiterlijk

Apps Wesley Akkerman 21 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Misschien is het je al opgevallen en anders ben je snel aan de beurt: de Gmail-app van Google heeft onlangs een update gekregen. De update voegt designelementen toe van het Material You-concept van de zoekmachinegigant. Dat betekent dat sommige dingen er nu net even anders uitzien dan je gewend bent.

Google is begonnen met het uitrollen van een verse update voor de Gmail-app op Android. Het kan zijn dat je de update reeds ontvangen hebt. Is dat nog niet het geval, geen nood: je komt vanzelf aan de beurt. De update voert kleine veranderingen door aan het design van de app, gebaseerd op het Material You-concept.

Google updatet Gmail op Android

De veranderingen zijn vooral zichtbaar voor gebruikers van de Workspace-versie van Gmail. Onderaan die versie van de app staat namelijk een uitgebreide navigatiebalk. Die tref je ook aan in de reguliere versie, wanneer je bijvoorbeeld gebruikmaakt van een aantal extra functies binnen de populaire applicatie.

dark mode gmail outlook
(Afbeelding: ANP. Photo by: Fabian Sommer/dpa)

De knoppen op die navigatiebalk zijn ietwat aangepast. Ook de balk zelf is iets korter gemaakt, waardoor de pilvormige knop voor het opstellen van mails nu een beetje naar onderen schuift. Daarnaast heeft Google wat animaties voor het tappen verwijderd, maar waarom is niet helemaal duidelijk.

Het verschil is vrij klein

De verschillen tussen de vorige versie van Gmail en deze zijn dus vrij klein. Ondanks de verandering kun je nu bijvoorbeeld niet per se meer mails in één oogopslag zien. Daarnaast is de manier van navigeren ook niet veranderd. Het lijkt dus te gaan om een kleine aanpassing van het design die de ervaring niet aantast.

Gmail is overigens de enige app van Google die deze kleine verandering doorvoert. De andere apps van het bedrijf – Telefoon, Drive en Foto’s – behouden de iets hogere navigatiebalk. Het is dus nog niet te zeggen of Google liever overal kleinere navigatiebalken wil of nu gewoon iets anders aan het uitproberen is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Gmail

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen