Google Assistent voorzien van nieuwe Guest Mode: dit moet je weten

Apps Sam Dille 19 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Je kunt nu een nieuwe ‘Guest Mode’ inschakelen op alle luidsprekers en schermen die Google Assistent ondersteunen. Hiermee hebben je Google apparaten een minder groot privacyrisico.

De functie zorgt er namelijk voor dat de Google Assistent geen opdrachten en vragen opslaat. Normaal gesproken is dit natuurlijk handig, omdat je digitale assistent je zo beter leert kennen. Dit kan echter voor problemen zorgen als meerdere mensen gebruik maken van jouw Google assistent.

Scherm je zoekgeschiedenis van Google Assistent af

Alle opdrachten die je slimme luidsprekers hoort, terwijl de gastmodus is ingeschakeld, worden dus niet opgeslagen. De Guest Mode voorkomt ook dat Google Assistent gepersonaliseerde informatie voorstelt, zoals agenda-afspraken, herinneringen of favoriete media in alle resultaten die het deelt. Dit betekent dat mensen die Guest Mode gebruiken bijvoorbeeld niet naar je agenda kunnen vragen.

Google Assistant
Hey Google (Afbeelding: ANP / Ethan Miller)

De nieuwe gastmodus van de slimme assistent heeft duidelijke voordelen op het gebied van privacy. Je kan op deze manier je gasten gebruik laten maken van de Google speaker zonder dat hun interacties worden geregistreerd. Dat betekent ook dat je niet voortdurend ongewenste gesproken zoekopdrachten uit je Google Assistent-geschiedenis hoeft te verwijderen.

Zo schakel je de Guest Mode in

Om de gastmodus in te schakelen, zeg je gewoon ‘Hey Google, zet de gastmodus aan’. Zeg ‘Hey Google, zet de gastmodus uit’ om het uit te schakelen. De Google Assistent kan je ook meer informatie geven over de functie door te vragen “Hey Google, vertel me over de gastmodus.”

Mocht je toch de fout in zijn gegaan en heb je een ongewenste zoekgeschiedenis dan kun je deze makkelijk verwijderen. Dit doe je door ‘Hey Google, verwijder mijn laatste opname’ te zeggen of ‘Hey Google, dat was niet voor jou.’ Je kunt je speaker ook vragen om de laatste dag, week of maand aan opnames te verwijderen. Hiermee wist Google alle gegevens uit je zoekgeschiedenis.

Wil je nog meer tips en tricks om je slimme assistent optimaal te benutten? Lees dan deze lijst met zeven essentiële tips om het beste uit je Google Assistent te halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen