Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 27 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

De Google Assistent zit in een nieuw jasje dankzij Material You-update

De Google Assistent heeft een nieuwe uiterlijk gekregen die voldoet aan de richtlijnen van het nieuwe Material You-design van Google. De update rolt gefaseerd uit, dus het kan nog even duren voordat je aan de beurt bent. Je hebt hier bovendien de bèta van Android 12 nodig. Gelukkig laat de openbare update van het besturingssysteem mogelijk niet lang op zich wachten.

De Google Assistent is een ontzettend belangrijke dienst van de zoekmachinegigant. Eerst werd de Assistent een belangrijk onderdeel voor Pixel-smartphones en telefoons met Android in het algemeen. En tegenwoordig gebruiken heel veel mensen de populaire stemassistent ook voor het aansturen van een smarthome.

Google Assistent in nieuw jasje

Omdat de Google Assistent zo belangrijk is voor Google, is het niet vreemd dat de app vaak snel updates krijgt. Bijvoorbeeld in het kader van het design. De Assistent heeft nu een verse update gekregen, die elementen doorvoert van het Material You-design. Zo is er onder meer een dynamisch thema en kun je kiezen uit veel kleuren.

Google Assistent Material You
Google Assistent met het Material You-design (Afbeelding: XDA Developers)

Google voerde dezelfde update al eerder door voor andere, populaire applicaties. Denk dan aan Google Keep, Google Foto’s en Google Podcasts. Je hebt hiervoor versie 12.37.19.29 nodig van de officiële Google-applicatie. Ook moet je vooralsnog in het bezit zijn van de vijfde bèta van de aankomende Android 12-upgrade.

Interface blijft grotendeels hetzelfde

De veranderingen die Google brengt naar de Google Assistent, zijn merkbaar. Maar ze zijn niet zo groot als bij de andere Google-apps. Je kunt de achtergrondkleur veranderen, evenals wat accenten hier en daar. Die kleuren verander je door de achtergrond van je smartphone aan te passen.

Google Assistent voorzien van nieuwe Guest Mode: dit moet je weten

Daarnaast zijn de knoppen net even anders en zijn ze nu iets meer pilvormig. Als je de update zelf wil uitproberen, dan heb je – op moment van schrijven – een Pixel-smartphone met de meest recente Android-bèta nodig. En dan nog kun je pech hebben, aangezien de update ook voor bèta-testers gefaseerd uitgerold wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

XDA Developers

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!