Google spiekt bij Apple voor de ultieme AirTag-functie

Gadgets Jeroen Kraak 18 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Apple bracht dit AirTag waarmee je jouw spullen makkelijk kunt terugvinden. Google werkt nu aan een functie die er verdacht veel op lijkt.

Tiles, AirTags en SmartTags zijn zeer handige gadgets. Je maakt ze vast aan je spullen en je kunt ze door middel van je telefoon makkelijk terugvinden. Zo raak je bijvoorbeeld nooit meer je tas of sleutels kwijt. Ook Google kijkt houdt de gadgets in de gaten en kijkt voor de software naar Apple.

Het voordeel van een AirTag

Een van de grote voordelen van de AirTag is dat het gebruikmaakt van andere Apple-apparaten van anderen. Deze kunnen een signaal van een AirTag opvangen en de informatie anoniem doorsturen naar de server wanneer je opgeeft dat je een gadget bent verloren. Vervolgens zie je in de Find My-app informatie over de locatie. Google houdt de app in de gaten.

Google zit niet stil

Google heeft natuurlijk al eerder de Find My iPhone-functie toegepast voor Android-apparaten. Daarmee kunnen gebruikers hun kwijtgeraakte of gestolen telefoon weer terugvinden. Google lijkt nu opnieuw een functie van Apple om te toveren en eigen te maken. Door middel van Android-apparaten moeten verloren tags worden teruggevonden. Google heeft zelf nog niets over de functie verteld, maar XDA Developers heeft er al wel een code van ontdekt in de beta van Play Services.

Het is een interessante functie omdat Google zelf nog geen eigen trackers op de markt heeft gebracht. Het is dan ook onbekend of het voor de ontwikkeling samenwerkt met derde partijen. Een van hen kan mogelijk Samsung zijn, die met zijn SmartTags al een AirTag-concurrent heeft.

Oog voor privacy

Als Google de functie van de Find My-app overneemt is het ook waarschijnlijk dat het techbedrijf dezelfde privacy-functies toepast. Google zet de laatste tijd flink meer in op privacy en veiligheid in Android en de verschillende apps.

Ook Apple geeft Android aandacht. Het werkt op dit moment aan een speciale AirTag-app voor telefoons die op het besturingsprogramma van Google draaien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!