Mark Hofman
Mark Hofman Apps 20 jul 2021

Google Chrome’s iconische Dino-game krijgt prominent plekje op Android

De Dino van Google Chrome roept altijd gemixte gevoelens op. Enerzijds baal je ervan dat de internetverbinding even weg is, maar anderzijds kun je weer even kort genieten van deze iconische game. Al is dat dadelijk meer regel dan uitzondering voor mensen met een Android-smartphone.

Door de code van bestaande widgets is duidelijk geworden dat de Google Chrome Dino binnenkort als widget op je Android-smartphone te gebruiken is. Dat is de ontdekking die de mensen van 9to5Google vandaag deden.

Google Chrome Dino naar Android

Heel indrukwekkend zit het allemaal niet in elkaar, maar het is wel erg leuk dat het er is. De Dino Widget is een simpele snelkoppeling naar chrome://dino en geeft gebruikers toegang tot de offline game. Alleen is het via deze weg niet persé nodig om ook echt offline te zijn. Het fijne hieraan is dus dat je de iconische game gewoon vanaf het thuisscherm van je Android-smartphone kunt spelen, zonder dat de irritatie van je slechte internetverbinding.

Google Chrome Dino
De Dino-game op iOS (Afbeelding: 9to5Google)

Zoals gezegd is de komst van de Dino Widget te vinden in de code van andere widgets en ziet het ernaar uit dat deze helemaal klaar is voor lancering. Het zal dus een kwestie van tijd zijn, misschien slechts een paar dagen, voor iedereen met een Android-smartphone aan de slag kan met de Google Chrome game.

iOS had ’em al

Nu hoor ik mensen met een iOS-toestel al zuchten: “Zeker alleen voor Android?”, maar niets is minder waar. Sterker nog: de Google Chrome game was al even beschikbaar als widget voor iOS. Ja, je leest het goed: Google brengt de widget later naar zijn eigen besturingssysteem dan naar zijn concurrent. 

Het is een opvallende ontwikkeling die een aantal maanden geleden begonnen is. Google wilde dusdanig graag gebruikmaken van widgets op iOS, om de show te stelen wellicht, dat het als een malle aan de slag ging. Het resulteerde alleen wel in het feit dat sommige van die widgets dus niet beschikbaar zijn op Android, terwijl ze er wel voor iOS zijn.

Google I/O 2021: 5 dingen die we deze week kunnen verwachten

Iets dat voor Google Chrome’s Dino-game dus ook gold.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Google Chrome’s iconische Dino-game krijgt prominent plekje op Android
Sluiten