Crypto update: prijs Bitcoin en crypto crasht, BTC analyse en Ethereum…

Tech Robert Kroes 20 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

In de wat vroege lunchbreak van vandaag bekijken we uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten die crashen. Daarnaast kijken we wat dit voor de koersverwachting van de Bitcoin betekent. Ook delen we een prijswaarschuwing voor Ethereum.

Uiteraard beginnen we met de live Bitcoin prijs en de prijzen van top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin keldert, cryptomarkt crasht

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin prijs EUR 25.201,33 ($ 29.698,14). Dit is 5,51% lager dan tijdens onze crypto koersverwachting van gisteren.

Toch valt ook vandaag de schade mee als we de rest van de prijzen van de top 25 cryptomunten bekijken. We zien, op de stable coins na, uitsluitend rode cijfers. Veel cryptomunten schrijven het verlies zelfs in dubbele cijfers. Grootste verliezer is Polygon (MATIC), dat het verlies in 24 uur op ziet lopen tot 17,76%.

Vraag is natuurlijk wat deze ontwikkeling voor de prijs van de Bitcoin betekent.

Wat verwachten we van de Bitcoin prijs?

De bandbreedte van $ 30.000,- tot $ 40.000,- was lang de marge waarin de Bitcoin bewoog. Men voorzag toen dat de markt zich voor moest bereiden op grotere verliezen als de munt onder de psychologisch belangrijke $ 30.000,- zou zakken. Vraag is dus of deze duik onder die grens snel gecorrigeerd wordt.

Dit lijkt er niet op, want inmiddels zijn de miners aan het verkopen geslagen. Dit betekent dat zij op korte termijn geen grote koersstijging verwachten. Ook zien we dat er massaal long-posities worden geliquideerd. Zo ging er vanmorgen voor $ 135 miljoen dollar in 1 uur over de toonbank.

Hiermee lijken we op korte termijn een dit te zien, maar er zijn ook twee lichtpuntjes.

Allereerst blijkt dat Bitcoin whales wel vertrouwen houden in een nieuwe bull-rally en stoïcijns Bitcoin op blijven kopen. Ook kijkt men reikhalzend uit naar het debat dat aanstaande woensdag (morgen dus) plaats gaat vinden tussen Elon Musk en Jack Dorsey op B-Day. Er is zelfs hoop dat deze verbale confrontatie een nieuwe bull-run gaat veroorzaken, al lijken daar nog geen concrete aanwijzingen voor te zijn.

Nu ook koerswaarschuwing Ethereum (ETH)

Gisteravond deelden we al koerswaarschuwingen die analisten zien voor Cardano (ADA) en Polygon (MATIC), dat nu inderdaad het zwaarste verlies lijdt. Inmiddels kunnen we daar een winstwaarschuwing voor Ethereum (ETH) aan toevoegen. We zien dat het geblokkeerd vermogen van DeFi-projecten op de Ethereum blockchain dramatisch daalt.

Ook zien we dat de munt inmiddels oversold is en door de steunniveaus op het exponentieel voortschrijdend gemiddelde over 50 en 200 dagen is gezakt. Verder blijkt dat de munt inmiddels ‘oversold’ is. Hierdoor ontstaat een zogenaamde descending triangle die een verdere koersdaling impliceert. Volgens de analyse die je hier met alle grafieken kunt zien kan de koers met zo’n 40% dalen tot de psychologische grens van $ 1.000,-.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen