Google I/O 2021: 5 dingen die we deze week kunnen verwachten

Apps Jelle van Es 17 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze week wordt de Google I/O 2021 gehouden. Net als veel evenementen gaat het een digitaal evenement worden. En dat is beter dan niks, want vorig jaar ging het evenement dankzij de coronaproblemen niet door.

Google I/O 2021 begint op 18 mei om 19 uur ‘s avonds Nederlandse tijd met een keynote. Daar zal waarschijnlijk het belangrijkste nieuws worden gedropt, wat de dagen daarna dan verder wordt uitgediept. Dit zijn daarbij de punten die je kunt verwachten.

Google I/O 2021 verwachtingen

1. Tijd voor Android 12

Eén van de dingen die je min of meer zeker kunt verwachten tijdens Google I/O 2021 is details over de volgende grote update voor Android in de vorm van Android 12. Er zijn hier en daar al wat dingen uitgelekt over het nieuwe besturingssysteem naar buiten gebracht dankzij diverse developer previews, maar tijdens het evenement krijgen we er waarschijnlijk echt dingen van te zien. Denk daarbij aan een aantal grote User Interface-veranderingen, die er voor moeten zorgen dat het geheel net wat gebruiksvriendelijker werkt en je meer informatie geeft. Denk daarbij aan een nieuw lock screen met een grotere klok en stacked widgets. Meer daarover lees je hier.

2. Meer over de Pixel 5A

In april liet Google weten te komen met de Pixel 5A. Die aankondiging leek vooral te komen als een reactie op geruchten dat de nieuwe smartphone zou zijn geschrapt. Inmiddels zitten we dus een maand verder en dat zou op zich een goed moment zijn om de smartphone daadwerkelijk goed uit de doeken te doen. De Pixel 5A zou als het goed is later dit jaar, waarschijnlijk ergens in september op de markt moeten komen. In eerste instantie wordt hij dan in de Verenigde Staten en Japan uitgebracht. De Nederlandse markt wordt daarbij waarschijnlijk overgeslagen.

Google Pixel 4A
Google Pixel 4A (Afbeelding: Google)

3. Aandacht voor services

Google I/O 2021 is dus het evenement van het bedrijf om van alles en nog wat te laten zien. Daarbij zal er dus ook aandacht zijn voor de verschillende services die het bedrijf heeft en waarvan we meer kunnen gaan zien. Zo werd er in het verleden aandacht gegeven voor de incognito-modus van Google Maps en de verschillende mogelijkheden die je had met Google Assistent. Wat dat betreft laten we ons graag verrassen over wat er nu komen gaat.

Google Assistant-functionaliteit Guacamole ziet per ongeluk het daglicht

4. De Pixel Buds

Een week of twee geleden lekten ze dankzij het Android-twitteraccount al uit, waardoor de kans groot is dat ze tijdens de Google I/O 2021 echt worden onthuld: de Pixel Buds. Het zijn nieuwe draadloze earbuds die het voordeel zouden hebben dat ze een snelle verbinding maken met je Android-smartphone die draait op Android 6.0 of hoger. Hieronder zie je de verwijderde tweet waarin het product eigenlijk al werd onthuld.

Pixel Buds Google I/O 2021
Pixel Buds (Afbeelding: 9to5Google)

5. Andere verrassingen tijdens Google I/O 2021

Ja, dit is natuurlijk een flauwe en kun je inkoppen. Maar toch moeten we hem even maken. Vaak zijn er met dit soort evenementen bepaalde dingen die voor de hand liggen en waarvan we zeer waarschijnlijk het één en ander gaan zien. Maar tegelijkertijd is er ook vaak ruimte voor verrassingen. En dat zal tijdens Google I/O 2021 ook vast het geval zijn. Zeker nu de versie van vorig jaar niet doorging heeft het bedrijf vast wat toffe projecten om aan het publiek te tonen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen