Google Chrome maakt op deze manier downloaden nog makkelijker

Apps Jeroen Kraak 22 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Google Chrome komt met een handige kleine aanpassing die je nog makkelijker bepaalde bestanden laat downloaden.

Google Chrome is de meest gebruikte internetbrowser. Hoewel Microsoft met Edge, Mozilla met Firefox en Apple met Safari flink hun best proberen te doen om Chrome van de troon te stoten, is de browser van Google nog steeds leidend. Dat heeft natuurlijk verschillende redenen. Niet alleen is Chrome zeer snel, maar het heeft ook veel interessante functies. Google komt nu met een nieuwe update die downloaden nog makkelijker maakt, zag een oplettende Reddit-gebruiker.

Beter goed gejat…

Deze update heeft Google goed afgekeken bij concurrent Microsoft. Het is nu mogelijk om een nieuwe UI voor downloaden die verdacht veel lijkt op die in Edge. De plaats van downloads gaat veranderen. Als je normaal een bestand downloadt via Google, merk je dat deze in een balk onder je scherm komt te staan.

Dat gaat dus verdwijnen in Chrome, want in plaats daarvan komt er een icoontje naast de Omnibox. Als de download bezig is, kleurt dit pijltje blauw.  Als deze klaar is dan verandert die in grijs. Als je daarop klikt, gebeurt nu nog niets in de testversie, maar waarschijnlijk is dat anders in de definitieve versie. Het lijkt ons waarschijnlijk dat je dan de gedownloade bestanden kunt zien. Net zoals je nu wellicht herkent bij Google, zie je als je dat scherm dan opent vermoedelijk een blauwe cirkel als de bestanden nog geladen worden. Zoals gezegd heeft Edge deze functie al. Als je daar op het pijltje klikt, kom je meteen bij jouw bestanden terecht.

Google Chrome download
Zo gaat het er uitzien in Chrome. (Afbeelding: Reddit)

Zo gebruik je nu al de nieuwe functie in Google Chrome

Nu kun je al van de functie gebruikmaken (die nog niet helemaal af is dus). Hiervoor moet je Google Chrome Canary versie 99 downloaden. Dit is de beta-browser van Google waarin het nieuwe functies test. Daarin werkt alles dus nog niet optimaal, maar je kunt wel kennismaken met nieuwe functies.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen