Google Chrome krijgt een nieuwe functie waar je blij van wordt

Apps Jeroen Kraak 21 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Vind je bestanden downloaden via Chrome een gedoe? Dat is binnenkort verleden tijd. Google test nu een nieuwe functie.

Chrome is de meest gebruikte internetbrowser in de wereld. De belangrijkste redenen daarvoor zijn snelheid en overzichtelijkheid. Het uiterlijk draagt daarbij natuurlijk aan bij. Deze wordt iets aangepast zodat het gebruik nog makkelijker is.

Downloaden in Google Chrome

Al een paar maanden werkt Google aan een nieuw downloadmenu. Iets wat je wellicht kent uit de Firefox of Edge. In het menu boven is een speciaal plaatsje gereserveerd voor downloads. Als je bijvoorbeeld een foto of video downloadt, heb je deze meteen bij de hand. Hoewel de concurrentie deze functie dus al een hele tijd heeft, moeten Chrome-gebruikers het al een hele lange tijd zonder doen. Toch lijkt daar nu een einde aan te komen.

Trekt Google Maps je batterij leeg? Zo los je dat gemakkelijk weer op!

De nieuwe functie is ontdekt door Reddit-gebruiker Leopeva64-2. Hij laat een GIF’je zien uit de laatste Canary-versie Google Chrome. Canary is de versie die nog voor de beta zit. Hier komen nieuwe functies dus als eerste terecht om te testen. Pas als ze deze versie doorkomen is het tijd voor de beta en als dat goed gaat, zie je ze uiteindelijk terug in de definitieve versie.

Zo werkt het

Het nieuwe downloadmenu in Chrome is er eentje die verrekte handig is. Je kunt de bestanden die daarin staan makkelijk meeslepen naar een menu of bureaublad. Je hoeft dus niet eerst de map te vinden op je computer waar het bestand is opgeslagen. Je kunt afbeeldingen ook in Photoshop slepen zodat je er meteen aan de slag kunt. Hierdoor gaat alles dus nog sneller.

De nieuwe functie is zoals gezegd alleen te vinden in Chrome Canary. Om de feature te vinden moet je je best doen. Deze zit namelijk verstopt onder een flag. Om het flag-menu te vinden moet je in de adresbalk chrome://flags intypen en vervolgens op enter drukken. Daar vink  je vervolgens download-bubble aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!