Google Chrome komt met handige toevoeging voor gebruikers

Apps Jeroen Kraak 9 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Gebruik je Google Chrome als je standaard browser? Dan maakt deze functie het nog makkelijker om screenshots te maken.

Bijna iedereen maakt wel eens een screenshot tijdens het internetten. Dan is het fijn als dit goed en makkelijk gebeurt. In de versie van Google Chrome op Android is dit al heel simpel en dat moet nu ook gaan gebeuren op de desktopversie van de internetbrowser.

Screenshots in Google Chrome

Het is nu mogelijk in Chrome om een screenshoteditor te gebruiken, meldt TechRadar. Met deze is het mogelijk om een screenshot te maken en deze meteen door te sturen naar anderen of het te gebruiken in een andere app. In de desktopversie moet het bovendien mogelijk zijn om te editten. Deze functie is nog niet volledig uitgebouwd, maar dat kan in de toekomst natuurlijk anders zijn.

De functie is nog in de testversie. Dat betekent dat je Google Chrome Canary of Chrome 98 moet hebben geïnstalleerd. Daarnaast moet je nog wat dieper duiken in de instellingen. Heb je die versies? Dan moet je de volgende stappen zetten.

Makkelijker screenshots maken

Ga naar adresbalk en vul daarin: chrome://flags/ Vervolgens zoek je naar desktop screenshots in de lijst en moet je die aanvinken. Daarna zoek je desktop sharing hub in Omnibox en ook die vink je aan. Als laatste stap moet je Chrome herstarten en kun je de nieuwe functie gebruiken. Door deze functie kun je makkelijk een screenshot maken door op de share-button in de adresbalk te drukken en daar de screenshotsoptie aanklikken. Je kunt dan zelf selecteren welk deel van het scherm je wil vastleggen.

Screenshots editten

Zoals gezegd kun je ook screenshots editten. Zoals gezegd is deze nog niet heel ver ontwikkeld maar je kunt ‘m alvast aanzetten. Net zoals bij de vorige optie ga je naar flags en zoek je dit maal naar Desktop Screenshots Edit Mode. Ook deze functie moet je aanvinken en vervolgens herstart je Chrome. Dan werkt ook deze feature.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!