Mark Hofman
Mark Hofman Apps 9 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Google Maps heeft een dikke upgrade gekregen op je iPhone

Wie Google Maps gebruikt op zijn iPhone zal het misschien nog niet door hebben gehad, maar de applicatie heeft een dikke upgrade gekregen. Navigeren in het donker is een heel stuk prettiger geworden.

Google Maps is nu ook op iOS voorzien van een Dark Mode. Persoonlijk dacht ik dat dit al lang en breed bekend was, maar dit artikel van The Verge laat zien dat nog niet iedereen op de hoogte is. Bij deze, dus.

Dark Mode op Google Maps voor iPhone

Eerder dit jaar verscheen de Dark Mode al in Google Maps voor Android. Een dusdanig succes dat iPhone-gebruikers met smart zaten te wachten op dezelfde functionaliteit. In augustus dit jaar werd bekend dat de navigatie-app voor iOS voorzien zou worden. Alleen wanneer dat precies ging gebeuren werd nog niet bekend. Uiteindelijk werd de feature al snel uitgerold en konden Google Maps-gebruikers met een iPhone, waaronder onder getekende, al vanaf begin september aan de slag.

Google Maps iOS
De donkere modus (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Het blijkt nu alleen zo te zijn dat een flink aantal gebruiker, simpelweg vanwege de snelle lancering, de functionaliteit gemist hebben. Daarom zet ik in dit artikel, net als de mensen van The Verge dat gedaan hebben, onder elkaar hoe je de feature inschakelt:

  • Open de Google Maps app op je iPhone
  • Druk op je profielfoto
  • Selecteer de optie Instellingen
  • Kies onder het kopje Maps gebruiken voor Donkere modus
  • Selecteer Aan of gelijk aan apparaatinstelling

Die laatste optie raad ik je persoonlijk aan, maar het blijft natuurlijk een kwestie van smaak. Al zullen weinig mensen ontkennen dat de navigatie-app er top uitziet op deze manier.

Maps voor iOS

Google Maps is met gemak de populairste navigatie-app van de Nederlandse markt. De applicatie wordt dan ook constant bijgewerkt en voorzien van nieuwe functionaliteiten. Zo is het inmiddels mogelijk om bosbranden de detecteren en geeft de Maps zelfs tolwegen aan in het buitenland.

Google Maps krijgt eindelijk de feature waar automobilisten van dromen

Meer weten over de specifieke feature? Lees dan zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!