iPhone-gebruikers krijgen TikTok achtige feature op Netflix

Apps Mark Hofman 9 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Wie de Netflix-app vandaag geopend heeft op zijn iPhone zal zonder twijfel iets opgevallen zijn. In de meest recente versie van de app duikt namelijk een TikTok-achtige feature op.

De functionaliteit richt zich voornamelijk op kinderen en geeft ze korte fragmenten van hun favoriete serie. Zie het als een moderne vorm van een verhaaltje lezen voor het slapengaan, maar dan heel veel korter en een stuk minder effectief.

Netflix krijgt TikTok-achtige feature

Netflix test vanaf deze week de functionaliteit Kids Clips in zijn iOS-app. Hiermee kunnen iPhone-gebruikers kennismaken met de feature en kan de streamingdienst zelf kijken in hoeverre dit een succes kan worden. De functionaliteit heeft in ieder geval aardig wat weg van Instagram Reels en TikTok. Het zijn dus hele korte filmpjes die je achter elkaar kunt bekijken. Al zijn er natuurlijk wel wat verschillen met “het echte werk”.

Netflix TikTok
De feature (Afbeelding: Netflix)

Kids Clips bestaan namelijk niet uit content die afkomstig is van Netflix-gebruikers, maar van de streamingdienst zelf. De naam verklapt het al: deze content is volledig gericht op kinderen. Daarbij zijn video’s op TikTok en Instagram Reels allemaal in Portrait Mode te bekijken. Netflix’ Kids Clips zijn alleen in Landscape-modus te bekijken.

Nu zei ik overigens aan het begin van dit artikel “wie zijn Netflix-app vandaag geopend heeft zal iets opgevallen zijn”, maar dat was een kleine leugen. De nieuwe test is op dit moment namelijk alleen voor gebruikers in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Ierland en Latijns-Amerika bedoeld. We grijpen in Nederland dus nog mis, maar gezien er veel mensen de dienst gebruiken met een VPN is er wel een grote kans dat je het voorbij ziet komen.

Niet altijd een succes

De functionaliteit kan je overigens bekend voorkomen. Eerder dit jaar testte Netflix een soort gelijke functionaliteit, maar dan gericht op volwassenen. Het ging op de feature Fast Laughs waar vooral grappige content gepromoot werd. Uiteraard met hetzelfde doel als Kids Clips: mensen nog meer naar Netflix te laten kijken.

Netflix kijkt af bij TikTok en onthult verrassende nieuwe functie

Netflix zoekt vaker nieuwe manieren om dit voor elkaar te krijgen, maar het is niet altijd een succes. Zo introduceerde het bedrijf een aardige tijd geleden alweer zijn eigen variant op Instagram Stories. Ook hier werden korte video’s gebruikt om films en series een extra beetje aandacht te geven. Gezien het feit dat deze functie inmiddels verdwenen is laat wel zien wat voor een succes dat was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen