Mark Hofman
Mark Hofman Rides 9 nov 2021

Tesla’s Semi-truck moet nog verschijnen en krijgt nu al concurrentie

De Semi-truck van Tesla is een elektrische vrachtwagen die waarvan we al even weten dat hij komt. Toch is hij tot op heden nog niet op de markt verschenen en als we Elon Musk mogen geloven zal dt dit jaar ook niet meer gebeuren.

Toch krijgt de elektrische vrachtwagen nu al te maken met wat tegengas. Geely introduceert vandaag namelijk de komst van de Homtruck.

Geely introduceert de Homtruck

Tesla krijgt op gebied van zijn veelbesproken semi-truck concurrentie, maar zal dat niet direct merken. Geely Holding’s Group is het moederbedrijf van fabrikant Farizon Auto en brengt onder deze vlag de Homtruck op de markt. Deze elektrische vrachtwagen moet in 2024 op de markt verschijnen. Tegen die tijd zal dit het schoonste en meest geavanceerde model uit zijn markt zijn. Al is op dit moment nog niet bekend welke specificaties die belofte waar zullen maken.

Wel is duidelijk dat Geely opzoek is naar de juiste combinatie. Een combinatie die ervoor moeten zorgen dat chauffeurs een thuis weg van huis hebben. Dat is dan ook waar de naam van deze Tesla-concurrent vandaan komt. Het is een combinatie tussen de woorden Home en Truck, wat samen voor de naam Homtruck zorgt. Niet alleen zal deze elektrische auto dus schoon en geavanceerd zijn, maar is hij ook gericht op de comfort van de bestuurder.

Er is nog niet ontzettend veel bekend over de elektrische vrachtwagen, maar via de onderstaande video krijgen we wel al een aardig idee:

Tesla Semi-truck toch dit jaar?

De Tesla Semi-truck krijgt dus concurrentie, maar wel pas in 2024. Op dat moment is de elektrische vrachtwagen al twee jaar lang aanwezig op de weg. Al lijkt de CEO van PepsiCO, één van de grootste afnemers van de vrachtwagen, een andere planning te hebben. In een interview met CNBC laat Ramon Laguarta weten vanaf het vierde kwartaal van 2021 aan de slag te gaan met de Tesla. Dat houdt dus in dat hij vóór het einde van het jaar voorzien wordt, terwijl het bedrijf zelf aankondigde pas volgend jaar aan de slag te willen gaan.

Tesla Semi wordt een energie-hongerig monster

Het kan zijn dat de CEO van PepsiCO niet op de hoogte is van de plannen van Tesla óf dat hij iets weet wat wij nog niet weten. Welke van de twee het is zal de tijd ons leren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Tesla’s Semi-truck moet nog verschijnen en krijgt nu al concurrentie
Sluiten