(Te) veel Google Chrome tabs open? Zo vind je snel waar je naar zoekt

Apps Lisanne Beijen 10 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

De multitasker onder ons heeft standaard meer dan vijf, of wat zeggen we, meer dan tien tabbladen open staan in diens browser. Dat is allemaal handig en leuk, tot je dat ene tabblad zoekt in de zee van tabbladen die je zelf hebt gecreëerd. Google Chrome schiet te hulp om orde aan te brengen in je chaos.

Om van Google Chrome’s handige zoekfunctie gebruik te kunnen maken moet je uiteraard gebruik maken van deze browser. Chrome versie 87 heeft een zoek tabs-knop via welke je makkelijk tussen je openstaande tabbladen vindt wat je zoekt.

Tip voor de multitasker

Gebruik maken van deze handige functie? Daar hoef je geen extensie voor te downloaden of functie te activeren. Chrome’s zoekfunctie staat namelijk automatisch aan. Heb je de Chrome browser voor je (als het goed is wel anders kun je dit artikel natuurlijk niet lezen…)?. Goed. Kijk dan naar het rijtje met tabbladen bovenin je beeldscherm, laat je ogen afglijden naar rechts en zie daar een knop in de vorm van een pijl die naar beneden wijst.

Hoe zoek je in je Chrome tabbladen?

Klik allereerst op de ronde knop met de pijl die naar beneden wijst. Google Chrome laat nu een verticale lijst zien met alle tabbladen die open staan in alle schermen die open staan. Er zijn twee manieren om in deze lijst te zoeken.

  1. Scroll naar beneden en boven om alle tabbladen die open staan in je Google Chrome browser te bekijken. Zoek de pagina die je kwijt bent geraakt in je digitale zooitje.
  2. Zoek via de zoekfunctie (gôh). Dit doe je door bovenaan aan de lijst met tabbladen de naam van een website in te vullen naast het vergrootglas. Gevonden waar je naar zoekt? Goed! Wanneer je op Enter tikt opent de pagina die een match is met je zoekopdracht automatisch. Let op: de zoekfunctie laat alleen resultaten zien van URLs en tabbladen die daadwerkelijk open staan, en zoekt niet in de content van de websites. Een lukrake zoekterm invullen brengt je dus niet ver.
Google Chrome
Google Chrome (Afbeelding: Google)

Help! Ik zie de functie niet op Google Chrome

Geen paniek. Wie het pijltje naar beneden niet ziet in zijn Google Chrome browser ziet gebruikt waarschijnlijk een verouderde versie van de browser. Zoals gezegd is deze zoekfunctie beschikbaar in Chrome versie 89. Wie regelmatig verdwaalt tussen de vele openstaande tabbladen heeft zeker baat bij deze update.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen