Google laat je vette Olympische game spelen in browser

Games Jeroen Kraak 23 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Je hebt vast wel meegekregen dat de Olympische Spelen zijn begonnen. Om dat te vieren heeft Google een prachtige game gemaakt die je simpel kunt spelen.

De Olympische Spelen zijn gestart. We hopen natuurlijk met z’n allen dat Nederland zoveel mogelijk medailles pakt. Hopelijk kunnen we met z’n allen trots zijn op de leeuwinnen, Mathieu van der Poel, Femke Bol en de hockeyers/sters als ze op de bovenste treden van het podium mogen plaatsnemen. Google laat je nu jouw eigen Olympische Spelen beleven.

Spelen met de Google Doodle

Google komt regelmatig met bijzondere acties rondom grote gebeurtenissen. We zien de Doodle, die bovenaan de zoekmachine staat dan ook regelmatig veranderen als er iets aan de hand is. Meestal is dat vrij simpel, maar soms pakt Google echt uit. Dat doen ze nu ook tijdens de Olympische Spelen. Voor het bedrijf heeft daar veel werk in gezeten.

Als je nu op de Google Doodle klikt kom je in een geweldige 16-bit spelwereld terecht die zelfs de echte gamer niet teleurstelt. Je bent in een authentiek Japans dorpje waar je verschillende games kunt doen. Dit zijn vrij simpele spellen, maar zijn tegelijkertijd wel vermakelijk. Zo kun je pingpong spelen, boogschieten en skateboarden Een ideale optie dus voor als je jezelf verveelt achter de computer.

Als een intro van de game zie je anime en ook voorafgaand aan de verschillende spellen zie je elke keer een korte filmische intro. In het spel ben je een ninja kat met de naam Lucky. Je kan zelf kiezen bij welk team je wil horen: je hebt de keuze tussen blauw, rood, geel en groen. Elk dier heeft een ander team als leider.

Google Doodle Olympische Spelen
Mooie anime in de game. (Afbeelding: Google)

Zo kijk je de Olympische spelen live!

Kijk je liever gewoon naar de Olympische Spelen? Dat kan natuurlijk ook. Het mooie is dat je in deze tijd alles live kunt zien. Wij hebben speciaal voor jou de besten manieren uiteengezet om het te volgen zodat je helemaal niets hoeft te missen. Alle informatie vind je hier.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen