Geoguessr: het machtige spelletje dat je met Google Maps kunt spelen

Apps Mark Hofman 15 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Sinds mei 2013 is het mogelijk om Google Maps niet alleen te gebruiken als navigatietool. De populaire applicatie van Google leent zich namelijk ook uitstekend voor het spelen van een game. En nog een verdomd toffe ook. WANT-redacteur Mark Hofman vertelt je er alles over.

Veel mensen zullen Geoguessr al kennen, maar voor hen die er niet bekend mee zijn is het een heerlijke ontdekking. Tijd om je kennis over onze prachtige aardkloot eens goed te testen!

Geoguessr: het machtige spelletje met Google Maps

Aardrijkskunde was alles behalve mijn sterkste vak op de middelbare school. Toch kan ik me ontzettend goed vermaken met een online game genaamd Geoguessr. Het spel is al bijna tien jaar oud, maar weet menig internetgebruiker nog altijd optimaal te vermaken.

Het idee achter de game is simpel. Je wordt, door middel van Google Maps, op een willekeurige plek op de aardbodem gedropt. Jouw taak: zo nauwkeurig mogelijk uitvogelen waar je precies bent. Dat kun je doen door Google Street View te gebruiken.

Geoguessr, Google Maps
(Screenshot: WANT)

Kijk rond in de omgeving. Zoek naar verkeersborden, teksten op reclameborden, type wegen en kenmerkende steden om erachter te komen waar je precies bent. Hoe nauwkeuriger je de locatie bepaalt, hoe meer punten je krijgt.

Ontdek achter je computer de wereld

Nadat je een, gratis, account hebt aangemaakt met je e-mailadres is het tijd om te beginnen. Een kleine tutorial legt je het doel van de game uit en geeft je, aan de hand van een aantal voorbeelden, een goed idee van wat je moet doen.

Daarna gaat het spel pas echt beginnen. Je kunt kiezen uit verschillende categorieën zoals Landmarks, Captials, World en USA. Gaande weg ontgrendel je nieuwe categorieën.

Geoguessr, Google Maps
(Screenshot: WANT)

Het is ook mogelijk om verschillende modi te spelen binnen de Google Maps-game. Zo speel je Competitive, Play with Friends, Classic en Quiz.

Zin om zelf eens op creatieve wijze los te gaan met Google Maps? Via deze link is de game te spelen.

Bijtanken met Google Maps: een tankstation is heel makkelijk gevonden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen